ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια ματσάρα απ’ τα παλιά!(video)

Το www.apollon365.news γυρνάει το ρολόι του χρόνου 27 πίσω και πιο συγκεκριμένα στην ποδοσφαιρική περίοδο 1988/89! Στις 22 Ιανουαρίου, 1989 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής η ομάδα μας αντιμετώπισε την Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο στάδιο με την ομάδα μας να πραγματοποιεί μέχρι τότε αήττητη πορεία, (είχε χάσει μόνο από την ΑΕΛ στα χαρτιά!), και να διεκδικεί επί ίσοις όροις με την Ομόνοια τον τίτλο του πρωταθλητή που στο τέλος έχασε για καθαρά μη αγωνιστικούς λόγους αφού δίκαια ο Απόλλωνας θεωρείται ο ηθικός πρωταθλητής της περιόδου.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από τα φοβερά διαιτητικά λάθη του Λεμεσιανού διαιτητή Γιαννάκη Ζορμπά σε βάρος της ομάδας μας που στο τέλος μας υποχρέωσε ετσιθελικά σε οδυνηρή ισοπαλία 2-2.
Η ομάδα μας προηγήθηκε στο 37’ με τρομερή κεφαλιά του Φαλκονέττι μετά από εξαιρετική σέντρα του 19χρονου τότε Άγγελου Τσολάκη όμως στο 53’ η Νέα Σαλαμίνα ισοφάρισε με γκολ του Βαγγέλη Αδάμου το οποίο προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος της ομάδας μας. Πέντε λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αντρελλή, ο Τσολάκης και πάλι, με κεφαλιά ασίστ τροφοδότησε τον Φαλκονέττι ο οποίος με νέα κεφαλιά ξετίναξε τα δίχτυα της Νέας Σαλαμίνας μέσα σε αποθέωση!

Ο διαιτητής συνέχισε τα δικά του, επιτρέποντας το σκληρό παιγνίδι των αντιπάλων, και στο 66’ «ανακάλυψε» πέναλτι σε βάρος της ομάδας μας όμως ο Γιώργος Παντζιαράς απέκρουσε το πέναλτι του Πάμπη Ανδρέου διατηρώντας το 2-1. Στο 76’, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ηλία με προβολή από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Γ. Παντζιαράς, Αντρελλής, Σιακόλας, Π. Χριστοφή, Μαγιέφσκι, Γιαγκουδάκης, Τσολάκης (68’ Δ. Ορφανίδης), Αθανασίου (89’ Ρίζος), Φαλκονέττι, Γ. Ιωάννου, Άνταμτσικ.

 

To Top