ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστροφή στις νίκες και τετράδα!

Στις νίκες επέστρεψε η αντρική καλαθοσφαιρική μας ομάδα που επικράτησε εκτός έδρας με 92-98 έπειτα ένα συναρπαστικό αγώνα.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι υπό την καθοδήγηση του Παναγιώτη Γιανναρά και με αυτή τη νίκη η ομάδα μας ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πινάκα!

Το παιχνίδι 

Κυρίως ισορροπημένα ήταν τα πρώτα στάδια του αγώνα στο Αυγόρου, με τις δύο ομάδες να φτάνουν στο 5-5, με την συμπλήρωση τεσσάρων περίπου λεπτά αγώνα. Έπειτα οι “γαλάζιοι” σημείωσαν ένα σερί πέντε πόντων και προηγήθηκαν με 10-5. Η Ένωση προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι στην συνέχεια, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο παρκέ καταφέρνοντας με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου να προηγηθούν με 28-14.

Με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος, με τον Απόλλωνα να δημιουργεί διαφορά 15 πόντων μετά από ενάμιση περίπου λεπτό (31-16). Έπειτα η Ένωση μείωσε με ένα σερί πέντε πόντων στους δέκα (31-21), με τον Απόλλωνα να απαντάει με τέσσερις πόντους από τον Μακρέι. Ο αγώνας στην δεύτερη περίοδο ήταν απόλυτα ισορροπημένος, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από είκοσι συνολικά πόντους και το σκορ να οδηγείται στο 48-34 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τρίποντο του Πιττάκα, με την Ένωση να απαντάει με ένα σερί πέντε πόντων, μειώνοντας σε 51-39. Η ομάδα της Λεμεσού πέτυχε άλλους επτά πόντους στην συνέχεια και δέχθηκε τέσσερις, με το σκορ να φθάνει στο 58-43 υπέρ του. Οι γηπεδούχοι όμως αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, καταφέρνοντας στην συνέχεια να μειώσουν στους δέκα (60-50). Οι “βυσσινί” ήταν καλύτεροι και στα τελευταία στάδια της τρίτης περιόδου, καταφέρνοντας να μειώσουν ακόμα τρεις πόντους την διαφορά (64-57).

Η Ένωση ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο από εκεί που έμεινε προηγουμένως, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει την ανατροπή στο σκορ με 70-68, στο 33:17 της αναμέτρησης. Ο Απόλλωνας απάντησε με τέσσερις πόντους (τρίποντο ο Μέισον και μία ελεύθερη βολή από τον Πέτγουεϊ) και το σκορ να πάει στο 72-70 για τους “γαλάζιους”. Έπειτα, ο Σολωμού και ο Άντερσον σημείωσαν τέσσερις ακόμα πόντους για την Ένωση, δίνοντας της το προβάδισμα με 74-72. Η εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν συναρπαστική με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για την νίκη μέχρι και τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Η Ένωση σημείωσε 35 πόντους συνολικά και ο Απόλλωνας 34 στην τέταρτη περίοδο, με το σκορ να οδηγείται στο 98-92 για τους “γαλάζιους”.

Απόλλωνας (Π. Γιανναράς) Κυριάκου, Γρίβας 3 (1), Γεωργίου 6, Άπολμπι 17 (2), Μακρέι 23 (2), Μπράσγουελ 19 (2), Πιττάκας 7 (1), Μέισον 18 (1), Πέτγουεϊ 5.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-28, 34-48, 57-64, 92-98.

To Top