ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο Πίττας σκόραρε απέναντι στον Σιλαβέρτ!(video)

Το www.apollon365.news γυρνάει το ρολόι του χρόνου 27 πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου 1989 όταν στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η ομάδα μας αντιμετώπισε την Ισπανική Ρεάλ Σαραγκόσα στο στάδιο «Λα Ρομαρέντα».

Η ισπανική ομάδα οποία είχε στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο περίφημος Παραγουανός πορτιέρο Σιλαβέρτ, Σενιόρ, Χουανίτο, Σαλίνας, Σιράκοφ και Παρντέζα.

Για τους νεότερους ο Σιλαβέρτ αποτελεί ένα θρύλο στο Λατινική Αμερική αφού ήταν ένας τερματοφύλακας σκόρερ ένας άνθρωπος που ήταν 2 σε 1 αφού και έπιανε τα άπιαστα πίσω αλλά και γκολ έβαζε από απίθανες εκτελέσεις φάουλ, ένας πρωτοπόρος του είδους και αυτός που άνοιξε τον «δρόμο» για τους «φαουλίστες» τερματοφύλακες με 62 γκολ!

Το χρονόμετρο σημάδευε το 37′ όταν ο Δημήτρης Ιωάννου άλλαξε με κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα με τον Πολωνό Πτακ και με εξαιρετικό διασκελισμό προ του Σιλαβέρτ αφού τον τριπλάρει με ωραίο τρόπο δεν του αφήνει άλλη επιλογή από την ανατροπή και το πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο σπεσιαλίστας Πάμπος Πίττας ρίχνοντας τη μπάλα στα αριστερά και τον Σιλαβέρτ στα δεξιά γράφοντας το 0-1!

Για την ιστορία οι Ισπανοί ,αφού απώλεσαν πέναλτι στο 75′,ισοφάρισαν τελικά στο 90′ με τον Παρντέζα (ήταν ο δήμιος της ομάδας μας αφού σκόραρε και 2 γκολ στον πρώτο αγώνα) με τις Ισπανικές εφημερίδες όμως να γράφουν διθυραμβικά σχόλια για την ομάδα μας.

{youtube}e4kbxIYl_dE{/youtube}

 

To Top