ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Μεγάλη ευθύνη να αγωνίζεσαι στον Απόλλωνα…»

Από το χώρο του ποδοσφαίρου θα μεταφερθούμε στον χώρο του Βόλεϊ και στον Prestige Απόλλων για να γνωρίσουμε ένα 17χρονο κορίτσι με πολλές διακρίσεις αλλά και συμμετοχές στις εθνικές ομάδες, τόσο της σάλας όσο και του beach volley.

Η Βασιλική Χατζηκωνστάντα , είναι μέλος της εθνικής Κύπρου τόσο στις γυναίκες όσο και στις πιο μικρές κατηγορίες και μέλος της πρώτης ομάδας του Απόλλωνα από το 2014. Με την εθνική γυναικών πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο Λιχτενστάιν, ενώ με τον Απόλλωνα έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους.

Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα λοιπόν…

Βασιλική, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Βόλεϊ και πως εξελίχθηκε η πορεία σου μέχρι τώρα;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι στην ηλικία των 11χρονών, όταν ήμουν 5η Δημοτικού. Μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις κλήθηκα στην εθνική Νεανίδων όπου συμμετείχα στην προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των U21 που διεξάχθηκε στην Κύπρο. Εκτός από το Βόλεϊ σάλας ασχολούμαι και με το Beach volley, όπου είμαι ζευγάρι με την συμπαίκτρια μου στον Απόλλωνα την Κατερίνα Ζακχαίου. Μαζί με την Κατερίνα συμμετείχαμε στο παγκόσμιο U21 και U20 που έγινε στη Λάρνακα και στο πανευρωπαϊκό U18 στη Λεττονία.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Στόχος μου είναι να συνεχίσω την πορεία που χάραξα μέχρι τώρα και να συνεχίσω να κάνω περήφανους την οικογένεια μου και τους ανθρώπους που με στήριξαν και με στηρίζουν γιατί πιστεύουν σε μένα.

Τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στον Prestige Απόλλων;

Το να αγωνίζομαι σε μια ομάδα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον χώρο του Κυπριακού Βόλεϊ, με την δουλειά που γίνεται μου δημιουργεί συναισθήματα ικανοποίησης, χαράς αλλά και μεγάλης ευθύνης. Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι εξαιρετικό τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός. Δουλεύουμε και είμαστε μια οικογένεια.

Πως είναι να συνδυάζεις τον αθλητισμό και το σχολείο αφού φέτος είσαι τελειόφοιτη;

Το να συνδυάζεις κάτι το οποίο αγαπάς και δεν μπορείς να αποχωριστείς με το σχολείο που θα σου καθορίσει το μέλλον σου είναι αρκετά δύσκολο και απαιτεί θυσίες. Υπάρχει αρκετή κούραση αφού μετά το σχολείο, τα φροντιστήρια και τις υποχρεώσεις ακολουθούν οι προπονήσεις και οι αγώνες το βράδυ. Παρόλα αυτά όμως προσπαθώ για το καλύτερο και στις δύο περιπτώσεις.

Βασιλική, ποια ήταν η κορυφαία σου στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

Είχα αρκετές καλές στιγμές τόσο στη σάλα, όσο και στο beach volley. Στο Βόλεϊ σάλας κορυφαία μου στιγμή ήταν όταν τη σεζόν 2012-13 κατέκτησα και στις τρεις κατηγορίες, παγκορασίδες, κορασίδες και νεάνιδες το πρωτάθλημα. Στο beach volley, όταν με τη συμπαίκτρια μου, την Κατερίνα αποκλείσαμε την Τουρκία στο παγκόσμιο των U20.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα.

Θέλουμε να συνεχίζουν να μας στηρίζουν και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθούμε να τους ανταποδίδουμε με τίτλους και διακρίσεις.

To Top