ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επανήλθε στις νίκες!

Στις νίκες επανήλθε η Καλαθοσφαιρική μας ομάδα των Ανδρών αφού επικράτησε της Ομόνοιας εκτός έδρας με 66-82. Η ομάδα αν και ήταν πίσω στο σκορ το πρώτο δεκάλεπτο μετά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και πήρε τη νίκη.

Οι καλαθοσφαιριστές του Δημήτρη Παπαδόπουλου ήθελαν πάση θυσία τη νίκη μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες και έτσι πλέον έσπασαν το αρνητικό σερί και ανεβαίνουν τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Η ομάδα μας ήταν αυτή που ξεκίνησε το παιχνίδι πιο καλά, με τρίποντο του Μπράσγουελ. Όμως με την πάροδο του χρόνου η Καπάτσος Ομόνοια ισορρόπησε το παιχνίδι με το σκορ να είναι ισόπαλο μέχρι και το 4:25 στο 11-11. Οι γηπεδούχοι στην πορεία σημείωσαν ένα τρίποντο με τον Μάνιγκατ και ένα δίποντο με τον Νουαουκόνι, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με πέντε πόντους διαφορά (16-11). Οι “πράσινοι” διεύρυναν την διαφορά στο σκορ στους επτά πόντους στην συνέχεια, με το σκορ να είναι στο 19-12, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου. Οι καλαθοσφαιριστές μας όμως με πέντε σερί πόντους (δύο ο Μέισον, δύο ο Μακρέι και ένα ο Μπράσγουελ) έφεραν το παιχνίδι στο 19-17.

Με ένα σερί δέκα πόντων ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο η ομάδα μας, κάτι που του έδωσε προβάδισμα στο σκορ με 27-19. Οι “πράσινοι” μείωσαν με τρίποντο του Μάνιγκατ (27-22) όμως η αντίδραση από την ομάδα μας ήταν άμεση καθώς απάντησε με δίποντο του Μακρέι, κάτι που έφερε την διαφορά ξανά στους επτά πόντους (29-22). Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου καταφέραμε να αυξήσουμε την διαφορά στο σκορ στους έντεκα πόντους (36-25). Οι “πράσινοι” με δύο ελεύθερες βολές του Νουαουκόνι μείωσαν σε 36-27, όμως ο Πιττάκας με δίποντο ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα έφερε το σκορ στο 38-27. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλους τέσσερις πόντους με δίποντο του Νουαουκόνι και δύο ελεύθερες βολές του Μάνιγκατ κάτι που έφερε το σκορ στο 38-31.

Δυνατό ξεκίνημα είχε και στην επανάληψη η ομάδα μας όπου με επτά συνεχόμενους πόντους (πέντε ο Μακρέϊ, δύο ο Μπράσγουελ) έφερε την διαφορά στους δεκατέσσερις (45-31). Ο Νουαουκόνι μείωσε προσωρινά με δίποντο, όμως οι Πετγουέι και Μπράσγουελ πέτυχαν από ένα ακόμα δίποντο, φέρνοντας την διαφορά στους δεκαέξι (49-33), επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Η Ομόνοια ανέβηκε, όμως στην πορεία και κατάφερε μέχρι το 27:00 να μειώσει την διαφορά στους επτά πόντους ξανά, με το σκορ να είναι στο 51-44. Καλύτεροι στα τελευταία λεπτά της περιόδου οι καλαθοσφαιριστές μας πέτυχαν άλλους οκτώ πόντους ενώ δέχθηκαν μόλις δύο, με το σκορ να οδηγείται στο 59-46.

Με δίποντο του Γεωργίου και έξι πόντους από τον Μακρέι ξεκινήσαμε την τέταρτη περίοδο με το σκορ να οδηγείται στο 67-46 υπέρ μας. Στο 34:30 αυξήσαμε τη διαφορά στους 22 πόντους (73-51), με την Ομόνοια να μειώνει με δίποντο του Νουαουκόνι. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε καλαθοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί, ή έπαιξαν πιο λίγο, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα μας νικήτρια με 66-82.

Απόλλωνας (Δημήτρης Παπαδόπουλος): Κυριάκου, Γρίβας 5 (1), Γεωργίου 2, Άπλεμπι 13 (1), Μακρέι 30 (2), Μπράσγουελ 9 (1), Πιττάκας 5 (1), Πάπε-Φαγέ 2, Μέισον 8, Πετγουέι 8.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-38, 46-59, 66-82

To Top