ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Το ντέρμπι του Τσιρείου μέσα από αριθμούς!

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ομάδας μας επί της Ομόνοιας σε εντός έδρας αγώνες σημειώθηκε την περίοδο 1991/92 με 5-2. Τα γκολ τότε σημείωσαν οι Εβγένιο Πτακ 2, Γιώργος Ιωσηφίδης, Μάριος Χαραλάμπους και Σουάτ Πεσίρεβιτς.

Η μεγαλύτερη μας ήττα από την Ομόνοια σημειώθηκε την περίοδο 1977/78 με 5-0 ενώ τα περισσότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε ένα αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στη Λεμεσό ήταν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της περιόδου 1992/93 σε εκείνο το επεισοδιακό αγώνα που έληξε ισόπαλος 4-4!

Ο ποδοσφαιριστής μας που είχε την καλύτερη παράδοση απέναντι στην Ομόνοια σε εντός έδρας αγώνες ήταν ο Μιλένκο Σπόλιαριτς με 6 γκολ ενώ οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές μας που πέτυχαν χατ-τρικ κατά της Ομόνοιας ήταν ο θρυλικός Πανίκος Κρυστάλλης και ο αείμνηστος Βίκτωρ Ζουμπάρεφ.

Οι Πανίκος Κρυστάλλης και Δημήτρης Ιωάννου με 3 γκολ είναι οι Kύπριοι ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα γκολ κόντρα στην Ομόνοια εντός έδρας. Το 100ο γκολ του Απόλλωνα επί της Ομόνοιας σημείωσε ο Εστεμπάν Σολάρι με κεφαλιά στις 2 Μαρτίου, 2013 όταν χάσαμε στο ΓΣΠ με 2-1.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Oμόνοια διέρχεται την καλύτερη της φάση από πλευράς αποτελεσμάτων καθώς στα τελευταία 6 παιγνίδια της, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα κυπέλλου, έχει πετύχει 5 νίκες και μια ισοπαλία ενώ έχει δεχτεί μόνο 1 γκολ!

To Top