ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η διπλή «σονάτα» ενός μοναδικού «μαέστρου»!(video)

Περίοδος 1999/00 και στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει τον Εθνικό Άσσιας στο Τσίρειο στάδιο με την ομάδα μας να βρίσκεται για 4 αγωνιστικές μακριά από την νίκη.

Το παιγνίδι είναι στο 0-0 και στο 25′ η ομάδα μας κερδίζει κόρνερ. Το εκτελεί ο Τελζίκοβιτς η μπάλα αποκρούεται από αμυντικούς του Εθνικού και φτάνει στον αμαρκάριστο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντίνου, που επιχειρεί το σουτ σε πρώτο χρόνο, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα να αποκρούσει ασταθώς, και τον επερχόμενο αμυντικό να επιστρέφει την μπάλα ασυναίσθητα πίσω στον τερματοφύλακα του.

Ο διαιτητής κ. Καραϊσκάκης, εφαρμόζοντας τον κανονισμό, δίνει έμμεσο φάουλ εντός της περιοχής υπέρ της ομάδας μας. Ο Τελζίκοβιτς πασάρει έξυπνα την μπάλα προς τον Μιλένκο ο οποίος με τρομερό σε δύναμη σουτ τη στέλλει στο παραθυράκι της εστίας του Εθνικού αλλά ο διαιτητής Καραϊσκάκης διατάζει επανάληψη του φάουλ.

Ο «μάγος» όμως δεν πτοείται αλλά ούτε καταλαβαίνει από τέτοια! Εκτελεί με τον ίδιο τρόπο και η μπάλα καταλήγει στο ίδιο ακριβώς σημείο στο αριστερή γωνία της εστίας του Εθνικού γράφοντας το 1-0 για την ομάδα μας και αφήνοντας απορημένους τους αντιπάλους που «κατέκλυσαν» την εστία τους πιστεύοντας πως θα απέτρεπαν το μοιραίο! Όμως ο Μιλένκο είναι ένας και σαν αυτόν άλλος κανένας!

Για την ιστορία η ομάδα μας πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Άντρο Παναγιώτου διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

 

To Top