ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μου αρέσει να αγωνίζομαι στο αριστερό άκρο της επίθεσης»

Συνέχεια στις γνωριμίες με τις αθλήτριες του Απόλλων Ladies. Αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε το αριστερό εξτρέμ της ομάδας τη Φλωρεντία Αντωνίου. Η εικοσιτετράχρονη Φλωρεντία είναι βασικό μέλος της ομάδας και τις περισσότερες φορές είναι μέσα στις διακριθέντες εξαιτίας του πάθους και της θέλησης που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο.

Τη φετινή σεζόν η Φλωρεντία, μετρά 9 συμμετοχές εκ των οποίων η μία στο Super Cup. Έχει συνολικά αγωνιστεί 609 λεπτά πετυχαίνοντας μάλιστα και 10 τέρματα. Είναι μέλος της εθνικής ομάδας της Κύπρου.

Πάμε λοιπόν να τη γνωρίσουμε…

Φλωρεντία, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Ποδόσφαιρο;

Σε ηλικία 14 χρόνων ξεκίνησα στις ακαδημίες Ε.Ν.Π όπου αγωνίστηκα για τρία χρόνια μέχρι και τα 17 μου! Στην συνέχεια πήγα στην Α.Ε.Κοκκινοχωρίων! Εκεί αγωνίστηκα μέχρι τα 20 μου! Μέτεπειτα ακολούθησε η ομάδα της Λευκοθέας για να καταλήξω το καλοκαίρι του 2015 στον Απόλλωνα. Ασχολούμαι με το Ποδόσφαιρο εδώ και 10 χρόνια. Μ΄αρέσει να αγωνίζομαι στην επίθεση και συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο.

Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή στην πορεία σου στο χώρο του Ποδοσφαίρου;

Είχα πάρα πολλές καλές στιγμές όπως οι τελικοί Κυπέλλου, κατακτήσεις Πρωταθλημάτων και συμμετοχές με την εθνική ομάδα σε τουρνουά. Η καλύτερη μου όμως στιγμή ήταν όταν το περασμένο Καλοκαίρι έπαιξα με τον Απόλλωνα ως αλλαγή στα τελευταία 20 λεπτά κόντρα στην ομάδα από τη Μάλτα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα συναισθήματα μου ήταν υπέροχα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί στου στόχοι και φιλοδοξίες;

Στόχος μου είναι σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζομαι να γίνομαι καλύτερη και να βελτιώνομαι έτσι ώστε να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου την ομάδα, να κατακτήσει και πάλι όλους τους εγχώριους τίτλους.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου και οι εμπειρίες σου, από τη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Παρόλο που ήταν μια σύντομη εμπειρία γιατί τέλειωσε νωρίς καθώς δεν πήραμε την πρόκριση εντούτοις για μένα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία την οποία θα ήθελα να ζω κάθε χρόνο.

Φλώρα, πως είναι ένα κορίτσι να ασχολείται με το Ποδόσφαιρο και ιδίως στην Κύπρο;

Το Ποδόσφαιρο καθιερώθηκε να θεωρείται ανδρικό άθλημα λόγω της σκληρότητας του, παρόλα αυτά εμείς δείξαμε ότι είμαστε δυνατές γι αυτό το γυναικείο Ποδόσφαιρο συνεχίζει όχι μόνο να υπάρχει στην Κύπρο αλλά και να έχει ανοδική πορεία. Σίγουρα δεν έχει την ίδια απήχηση όπως τους Άνδρες, ούτε τα ίδια μπάτζετ και μισθούς. Αυτό λοιπόν είναι δύσκολο για μια κοπέλα να ασχοληθεί επαγγελματικά παρόλο που μπορεί να υπάρχει η θέληση. Αν υπήρχε η σωστή δομή πριν από χρόνια τότε θα ήμασταν σε επίπεδα όπως Σουηδίας, Αγγλίας και Αμερικής. Ελπίζω αυτό να γίνει κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να δοθούν τα κίνητρα στα νεαρά κορίτσια να ασχοληθούν επαγγελματικά και να διαπρέψουν στο εξωτερικό.

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Απόλλωνα και ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

Οι στόχοι της ομάδας είναι όπως κάθε χρόνο οι κατακτήσεις όλων των εγχώριων τίτλων. Η αρχή έγινε με το Super Cup και συνεχίζουμε για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Επίσης η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη η παρουσία μας στην Ευρώπη. Όσο για τον κόσμο τους ευχαριστούμε που έρχονται στο γήπεδο, τους θέλουμε να είναι και στη συνέχεια δίπλα μας για να τους ανταμείψουμε με την κατάκτηση των τίτλων.

Ευχαριστούμε την Φλωρεντία, για τον πολύτιμο της χρόνο και της ευχόμαστε ότι το καλύτερο πάντα με υγεία και καλή καρδιά.

To Top