ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Μια ματσάρα πριν χρόνια!(video)

Οι αναμετρήσεις της ομάδας μας κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα είτε εντός είτε εκτός έδρας χαρακτηρίζονταν πάντοτε από πάθος, δύναμη, ένταση, και πρόσφεραν πλούσιες συγκινήσεις στους φιλάθλους.

Το www.apollon365.news γυρνάει το ρολόι του χρόνου 22 πίσω και πιο συγκεκριμένα στην ποδοσφαιρική περίοδο 1992/93! Στις 6 Μαρτίου, 1993 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής η ομάδα μας αντιμετώπισε την έκπληξη του πρωταθλήματος Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο στάδιο με την ομάδα μας να βρίσκεται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα 3 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ομόνοια κάνοντας επιτακτική ανάγκη την νίκη και τους 3 βαθμούς.

Ο αγώνας προμηνυόταν αρκετά δύσκολος γιατί η Νέα Σαλαμίνα με προπονητή τον Γιέρζι Έγκελ και με ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές τον πρώην «δικό» μας Πτακ και Βάλτζιακ διένυε μια από τις καλύτερες πορείες στην ιστορία της και ήταν 5 μόλις βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 26′ είχε δοκάρι μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Μιλένκο όμως στο 40′ ο «μάγος» με απίθανη κεφαλιά μετά από σέντρα του Πίττα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας. Πλέον τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους και στο 65′ ο Δημήτρης Ιωάννου, μετά από κόρνερ του Πίττα και πάλι, με τρομερή σε δύναμη κεφαλιά ξετίναξε για δεύτερη φορά τα δίχτυα του τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας, Γιαννάκη Ιωάννου, βάζοντας γερές βάσεις για το τρίποντο. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν να μειώσει το σκορ 2 ‘ πριν τη λήξη του αγώνα με τον Βάλτζιακ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Η αρχική σύνθεση της ομάδας μας: Μ. Χριστοφή, Αντρελλής, Π. Πίττας, Π. Χριστοφή, Δ. Ιωάννου, Γιαγκουδάκης, Μ. Χαραλάμπους, Γ. Ιωσηφίδης, Τσέποβιτς, Σπόλιαριτς, Χρ. Χριστοφή.

{youtube}NUmcSYw7bCI{/youtube}

 

To Top