ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

« Nα καθιερωθώ ως μια, από τις καλύτερες πασαδόρους»

Συνέχεια στη γνωριμία μας με τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των τμημάτων και αθλημάτων του Απόλλωνα μας. Σειρά λοιπόν παίρνει, η ομάδα του Prestige Απόλλων και η πασαδόρος της ομάδας, η δεκαοκτάχρονη Νικολίνα Σπύρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νικολίνα έκλεισε τα δεκαοκτώ της χρόνια στις 6 Δεκεμβρίου και έσβησε κεράκια όταν η ομάδα του Prestige Απόλλων βρισκόταν στην Προύσα για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Γνωρίστε την λοιπόν…

Νικολίνα πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Βόλεϊ;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Βόλεϊ όταν ήμουν σε ηλικία 12 χρονών. Άρχισα από τις ακαδημίες του Ν.Ο.Α και για πρώτη φορά αγωνίστηκα στις Παγκορασίδες σε ηλικία 14 χρονών. Στο ξεκίνημα μου έπαιζα ως ακραία όταν ο προπονητής μου, μου άλλαξε θέση και έτσι έγινα πασαδόρος. Στα 16 μου πήγα στην Ανόρθωση για να ξεκινήσει η πορεία μου στη Α΄Κατηγορία. Τον αμέσως επόμενο χρόνο ήρθα στον Απόλλωνα. Ήμουν και είμαι μέλος της εθνικής ομάδας της Κύπρου τόσο στις Νεάνιδες, όσο και στις Γυναίκες.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι στο χώρο της Πετόσφαιρας;

Προσωπικός μου στόχος είναι να δουλεύω και να προπονούμαι σκληρά, έτσι ώστε μια μέρα να φτάσω ψηλά και να καθιερωθώ ως μια από τις καλύτερες πασαδόρους στον κόσμο.

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα και οι φετινοί στόχοι του Απόλλωνα;

Ο Απόλλωνας είναι πλέον η δεύτερη μου οικογένεια. Με τις συμπαίκτριες μου καθημερινά προπονούμαστε μαζί και μέρα με τη μέρα γινόμαστε ένα. Μέσα από την αγάπη και τη συνεργασία που υπάρχει στην ομάδα, δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε και φέτος να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους, ήδη το super cup το κερδίσαμε.

Πρόσφατα η ομάδα ταξίδεψε στην Τουρκία για ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τα συναισθήματα που ένιωσες;

Καταρχήν είχαμε δύο υπέροχα ταξίδια τόσο στη Ρουμανία, όσο και στην Τουρκία με τις δικές του εμπειρίες το καθένα. Όσον αφορά στην Τουρκία, εμείς οι Κύπριες στην ομάδα νιώθαμε μια ανατριχίλα κάθε στιγμή που πατούσαμε το πόδι μας στη χώρα αυτή. Όταν αγωνιζόμασταν στο γήπεδο τα συναισθήματα μας ήταν ακόμα πιο έντονα καθότι περιτριγυριζόμαστε από Τούρκικες σημαίες. Δεν ήμασταν μόνο ως Απόλλωνας εκεί αλλά ως Κύπρος, που υπηρετούσαμε την πατρίδα μας σε αγωνιστικό κομμάτι. Δώσαμε τη ψυχή μας και σ΄αυτό νιώθω ότι ήμασταν νικήτριες, παρόλο που η αντίπαλός ομάδα υπερτερούσε σε επίπεδο και ποιότητα. Οι εμπειρίες του ταξιδιού ήταν σπουδαίες τόσο για μένα, όσο και για τις συμπαίκτριες μου.

Νικολίνα, ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Απόλλωνα;

Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας, μας στηρίζει και μας δίνει δύναμη. Προσωπικά τον ευχαριστώ όπως και οι υπόλοιποι στην ομάδα για την παρουσία στα παιχνίδια και του υποσχόμαστε ότι θα τον κάνουμε και φέτος περήφανο πανηγυρίζοντας τους τίτλους του Πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου.

Ευχαριστούμε τη Νικολίνα για τον πολύτιμο της χρόνο και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο χώρο του Βόλεϊ αλλά και στην προσωπική της ζωή πάντα με υγεία και καλή καρδιά.

To Top