ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Η κλήση μου στην εθνική ομάδα ήταν απίστευτη εμπειρία…»

Η ιστοσελίδα μας ξεκινά μια νέα προσπάθεια, που θα ασχολείται με τους αθλητές όλων των τμημάτων του Απόλλωνα. Επειδή ακριβώς η ιδέα του Θρύλου δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, έτσι και εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας μας να γνωρίσουν τα νεαρά ταλέντα και όχι μόνο, όλων των τμημάτων και αθλημάτων της μεγάλης μας αγάπης.

Εγκαινιάζουμε τη στήλη μας, με την πρώτη συνέντευξη από τη νεαρή παίκτρια της γυναικείας καλαθοσφαιρική μας ομάδας και διεθνή με την εθνική μας ομάδα, Δήμητρα Κώστα.

Γνωρίστε την λοιπόν…

Δήμητρα, πότε ασχολήθηκες με την Καλαθόσφαιρα και ποια τα πρώτα σου βήματα στο χώρο;

Σε ηλικία δέκα χρονών είχα την πρώτη μου επαφή με την Καλαθόσφαιρα. Στο σχολείο και στο μάθημα της Γυμναστικής, ο καθηγητής μας έβαλε να παίξουμε και έτσι μου κινήθηκε το ενδιαφέρον και από εκείνη τη στιγμή άρχισα να ασχολούμαι όλο και περισσότερο. Η πρώτη μου ομάδα ήταν η Αναγέννηση, όπου θυμάμαι ότι κάναμε προπόνηση και με αγόρια. Στη συνέχεια πήγα στον Όλυμπο Αγίου Νικολάου και εδώ και τρία χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα του Απόλλωνα.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και αν αυτοί συνδυάζονται με τους στόχους του Απόλλωνα;

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να κάνω αυτό που αγαπώ, να περνώ καλά, να γνωρίσω νέους ανθρώπους και να αποκτήσω όσο το δυνατό περισσότερες εμπειρίες στο χώρο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι προσωπικοί μου στόχοι δεν συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας, που είναι να πάρουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται κατακτώντας ένα τίτλο ή να καθιερωθούμε στις καλές ομάδες της Κύπρου. Οι στόχοι μου ικανοποιούνται στην ομάδα γιατί κάθε χρόνο κοιτάζουμε ψηλότερα.

Ποιες ήταν οι καλύτερες σου στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο;

Είχα πολύ καλές στιγμές μέχρι τώρα σ΄όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα αλλά η κορυφαία μου ήταν όταν, μετά από ένα χρόνο που ο Απόλλωνας δημιούργησε το γυναικείο Καλαθοσφαιρικό τμήμα πήραμε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Μετά το τέλος της σεζόν εκείνης, το Καλοκαίρι πήρα κλήση στην εθνική ομάδα της Κύπρου. Ήταν για μένα μια απίστευτη εμπειρία από την αρχή μέχρι το τέλος.

Δήμητρα, φέτος βρίσκεσαι στη Γ΄Λυκείου και οι δυσκολίες είναι περισσότερες. Πως καταφέρνεις να συνδυάσεις το διάβασμα και τις απαιτήσεις της ομάδας;

Όντως φέτος είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά όταν υπάρχει θέληση και προγραμματισμός τα πάντα είναι δυνατά. Τα μαθήματα στο σχολείο απαιτούν πολύ διάβασμα αλλά προσπαθώ να συνδυάσω όσο καλύτερα γίνεται τη μελέτη με τις προπονήσεις και τις απαιτήσεις στην ομάδα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πεις ποιοι είναι οι στόχοι του Απόλλωνα φέτος και να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους της ομάδας μας;

Στόχος του Απόλλωνα φέτος, αλλά και κάθε χρόνο είναι η διεκδίκηση τίτλων τόσο στο γυναικείο τμήμα όσο και στις νεανίδες. Παρόλο που φέτος η ομάδα ξεκίνησε με την τιμωρία των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών εντούτοις, πάμε πολύ καλά και στη συνέχεια τους θέλουμε δίπλα μας τους φίλους της ομάδας.Όπως και πέρσι έτσι και φέτος τους θέλουμε στο πλευρό μας και τους υποσχόμαστε ότι θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τους δώσουμε χαρές.

Ευχαριστούμε τη Δήμητρα για τον πολύτιμο της χρόνο και ευχόμαστε ότι καλύτερο τόσο στην προσωπική της ζωή, όσο και στη ομάδα μας, της γυναικείας Καλαθόσφαιρας.

{loadposition belowcontent}

To Top