ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο ποδοσφαιριστής της αριστερής πλευράς!

Ποδοσφαιρικό παιδί του τεράστιου Ντιτλ Φέρνερ ο Χρίστος Γερμανός συστήθηκε ουσιαστικά στο «κυανόλευκο» κοινό την σεζόν όπου κατεκτήσαμε τον δεύτερο τίτλο πρωταθλήματος 1993-94.

Αγωνιζόμενος στην αριστερή πλευρά κατάφερε με την πάροδο του χρόνου να καθιερωθεί. Αέρινος και με αθλητικά προσόντα που πολλοί ζήλευαν την τότε εποχή βοήθησε τον Θρύλο και στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν και παρότι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την καριέρα στην ομάδα της καρδιάς του δηλώνει πάντοτε πιστός υποστηρικτής της Θρυλικής ιδέας.

Το www.apollon365.news εντόπισε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και μαζί του είχε μια ενδιαφέρουσα «κυανόλευκη» συνομιλία .

Που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λεμεσό! Βέρος Λεμεσιανός που λέμε»

Πως ξεκινήσατε το ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στον Απόλλωνα;

«Στον Απόλλωνα ξεκίνησα το 1984 με την δημιουργία των Ακαδημιών! Με πήρε ο δάσκαλος μου στο δημοτικό κύριος Παπαγρηγορίου να δοκιμαστώ και έμεινα στην ομάδα μέχρι το 2003 με διάλλειμα ενός χρόνου όταν πήγα με υποσχετική την σεζόν 1997-98 που πήγα στον Ευαγόρα»

Ποιο ήταν το πρώτο ματς που αγωνιστήκατε με την «κυανόλευκη» φανέλα;

«Ήταν με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας την σεζόν 1993-94 με τον Φέρνερ προπονητή. Δεν θα ξεχάσω όταν με αγκάλιασε και μου είπε σήμερα παίζεις δεξιά! Και του είχα απαντήσει γεμάτος απορία «μα σίγουρα μίστερ δεξιά; «Ναι δεξιά» μου απάντησε με εκείνο το αυστηρό του ύφος και τελικά έκανα το καλύτερο μου παιχνίδι της καριέρας μου που δεν θα ξεχάσω ποτέ αφού μέχρι σήμερα μου το αναφέρουν πολλοι φίλοι και γνωστοί».

Σε ποια θέση αγωνιζόσασταν όταν ξεκινήσατε;

«Αριστερός μπακ όμως στο σύστημα που ακολουθούσαμε εκείνα τα χρόνια κυρίως το 3-5-2 ήμουν ο ποδοσφαιριστής της αριστερής πλευράς»

Ποιο ήταν το καλύτερο γκολ στην καριέρα σας;

«Με τον Άρη σε ένα αγώνα πρωταθλήματος όπου κερδίσαμε 2-1 όμως δεν θυμάμαι την σεζόν! Βγήκε μια σέντρα από τον Φιλίππου απέκρουσε ο αμυντικός του Άρη και πριν η μπάλα πέσει κάτω στο χορτάρι έκανα το βολέ έξω από την περιοχή και κατέληξε στα δίχτυα»

Ποιος αντίπαλος ποδοσφαιριστής σας δυσκόλευε περισσότερο;
«Ο Γιώργος Θεοδότου της ΑΕΚ και μετέπειτα της Ομόνοιας! Πολύ καλός τεχνίτης και γρήγορος»

Ποιο ματς θα σας μείνει αξέχαστο;
«Ο τελικός πρωταθλήματος με την Ομόνοια όπου κερδίσαμε και πήραμε το πρωτάθλημα με το φάουλ του Μιλέγκο, η πρόκριση με την Γιάπλονετς στην Τσεχία και το Κύπελλο με την Σαλαμίνα το 2001»

Ποιο θεωρείται ότι ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα που είχατε ως ποδοσφαιριστής;

«Πλεονέκτημα την ταχύτητα μου και μειονέκτημα η τεχνική μου κατάρτιση η οποία δεν ήταν σε πολύ ψηλά επίπεδα! Βλέποντας σήμερα !πως δουλεύουν οι ομάδες με τους μικρούς μιας και είμαι κι εγώ προπονητής λέω ότι εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε την τεχνική μας αφού τώρα εχει εκσυγχρονιστεί σε τεράστιο βαθμό το ποδόσφαιρο»
Με ποιο αντίπαλο ποδοσφαιριστή θα θέλατε να ήσασταν συμπαίκτης;

«Με εκείνον που μου έκανε την ζωή δύσκολη! Με τον Γιώργο Θεοδότου!»

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη ποδοσφαιρική στιγμή της καριέρας σας;

«Η χειρότερη ήταν ο σοβαρός τραυματισμός μου το καλοκαίρι του 2001 σε ένα φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μια εβδομάδα πριν το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τα Τίρανα στην Αλβανία. Καλύτερη στιγμή ήταν κάθε νίκη που πανηγύριζα»

Υπήρξε στιγμή που να μετανιώσατε που ασχοληθήκατε με το ποδόσφαιρο;

«Μέχρι σήμερα λέω το ίδιο πράγμα από τα 100 στο ποδόσφαιρο η 90 είναι λύπες και η 10 χάρες! Εαν μπορείς να το αντέξεις συνέχισε»

Παρακολουθείτε τον Απόλλωνα;
«Φυσικά και τον παρακολουθώ! Είναι η ομάδα μου»

Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος που σε συναντά στο δρόμο;

«Με αναγνωρίζει και μου δείχνει την ποδοσφαιρική του αγάπη παρόλο που όταν έφυγα λέχθηκαν πολλά! Εγώ ήμουν ένας άνθρωπος που ποτέ δεν προκαλούσα τόσα χρόνια στην ομάδα και αυτό το εκτίμησαν οι περισσότερο».

Ποιο είναι το χόμπι σας;

«Οι κόρες μου..!»

Θα θέλετε να συγκρίνετε το ποδόσφαιρο της εποχής σας με το σημερινό;

«Τότε που παίζαμε εμείς πιστεύω ο κόσμος απολάμβανε περισσότερο θέαμα! Τώρα το ποδόσφαιρο στηρίζεται στην τακτική και στην σκοπιμότητα. Αυτές πιστεύω είναι οι διαφορές».

Ποια η άποψη σας που δεν αγωνίζονται αρκετοί Κύπριοι παίκτες;

«Αυτό είναι μειονέκτημα αλλά απ’ την άλλη πρέπει να προβληματίσει τον Κύπριο ποδοσφαιριστή ώστε να δουλέψει περισσότερο για να βελτιωθεί. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει προπονητής πέραν κάποιων εξαιρέσεων που να βάζει τον ξένο τον παίκτη να αγωνίζεται και να αφήνει κάποιον Κύπριο εκτός που είναι καλύτερος»

Ποιος ήταν ο κορυφαίος ξένος και Κύπριος ποδοσφαιριστής που είδαν τα μάτια σας;

«Κύπριοι οι Γιώτης Εγκωμίτης και Κώστας Μαλέκκος και από τους ξένους οι δικοί μας Μιλέγκο Σπόλιαριτς και Σλάτζιαν Τσέποβιτς»

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζατε στα παιδικά σας χρόνια;

«Μα φυσικά τον Ντιέγκο Μαραντόνα…»

Πόσους τίτλους πανηγυρίσατε με τον Απόλλωνα;

«Ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο»

Πως νιώσατε όταν αγωνιστήκατε για πρώτη φορά εναντίον του Απόλλωνα με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ;

«Παράξενα πολύ παράξενα! Την προηγούμενη νύχτα δεν κοιμήθηκα, θυμάμαι ήταν ένας αγώνας ΑΠΟΕΛ-Απόλλων στο ΓΣΠ την σεζόν 2003-04 κερδίσαμε με 1-0 είχα καλή απόδοση και στο τέλος κάποιοι οπαδοί του Απόλλωνα τα είχαν μαζί μου. Στεναχωρήθηκα αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο»

Μια σύγκριση των οπαδών της Λευκωσίας με αυτούς της Λεμεσού;

«Νομίζω οι οπαδοί της Λεμεσού είναι πολύ πιο δύσκολοι πιο απαιτητικοί πιο πιεστικοί ειδικά στα δικά τους παιδιά παρά στους ξένους ενώ στην Λευκωσία συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής κατά την άποψη σας που πέρασε από την Κύπρο;

«Ο αναμορφωτής του Απόλλωνα ο τεράστιος Ντιτλ Φέρνερ»

Πότε σταματήσατε το ποδόσφαιρο και γιατί;

«Σταμάτησα το 2007 στα 33 μου χρόνια όταν είδα την «άγρια» ανεξέλεγκτη κάθοδο των ξένων στην Κύπρο! Κάποια μέρα κοίταξα γύρω μου στα αποδυτήρια να δω ποιος ήξερε ελληνικά. Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού και τότε είπα στον εαυτό μου ότι έφτασε η ώρα της αποχώρησης».

Και ένα μήνυμα προς στους οπαδούς του Απόλλωνα;

Να είναι πιο υπομονετικοί γιατί ο Απόλλωνας ανέβηκε επίπεδο και έχει τα φόντα να καθιερωθεί και πάλι. Πρέπει να σταθούν όλοι δίπλα στην ομάδα στηρίζοντας την και στις χαρές αλλά και στις λύπες»

Θερμότατες ευχαριστίες στον αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας Πανίκο Κυριάκου για τον εντοπισμό του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή, την βοήθεια του στην συνέντευξη, αλλά και την συλλογή σπάνιου φωτογραφικού υλικού.

 

{loadposition belowcontent}

To Top