ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στα δύσκολα χρόνια πιστός στρατιώτης!

Ένας εμβληματικός ποδοσφαιριστής, ταλαντούχος που έκανε την εμφάνιση του με την «κυανόλευκη» φανέλα λίγο πριν από τέλος της δεκαετίας του 60′ σε μια εποχή όπου η φουρνιά των ποδοσφαιριστών των δύο Κυπέλλων άρχισε σιγά σιγά να αποχαιρετά την ενεργό δράση!

Ο Μίμης Πελεντρίτης κράτησε μαζί με αρκετούς άλλους το λάβαρο του Θρύλου όρθιο σε μια μεταβατική περίοδο ξεχωρίζοντας με την αξία του. Οι παλιοί τον θυμούνται και τον σέβονται για ότι πρόσφερε στην ομάδα μας και μάλιστα μιλούν με θαυμασμό για το πρόσωπο του.

Το www.apollon365.news εντόπισε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και μαζί του είχε μια ενδιαφέρουσα «κυανόλευκη» συνομιλία .

 

Που γεννηθήκατε και που μεγαλώσατε;

«Γεννήθηκα στην Αίγυπτο το 1948 και το 1956 ήρθα στην Κύπρο όπου ζω μέχρι σήμερα»

Πως ξεκινήσατε στον Απόλλωνα;

«Ξεκίνησα στα τσικό το 1963 και το 1964 μπήκα στην εφηβική ομάδα. Στα τέλη του 1966 βρέθηκα στην αντρική ομάδα αλλά βασικός έπαιξα την χρονιά 1968-69 μέχρι το 1974-75»

Ποιό ήταν το πρώτο ματς που αγωνιστήκατε;

«Το πρώτο ματς ήταν στο Γ.Σ.Ο. με την ΑΕΛ»

Σε ποιά θέση αγωνιζόσασταν;

«Έξω αριστερά λεγόμενος και ως winger στην συγχρονη ποδοσφαρική εποχή»

Ποιό ήταν το καλύτερο γκολ στην καριέρα σας;

«Ήταν ένα ματς με την Ανόρθωση η οποία ήταν φαβορί αφού τότε έφερε κάποιες σημαντικές μεταγραφές όπως τους Βεντούρη,Σιδέρη και παίζαμε στο Γ.Σ.Ο. Σε μια ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Φάνου η μπάλα πήγε προς τα πάνω και πριν βρεθεί στο έδαφος με μια βολίδα σημείωσα εκπληκτικό γκολ»

Ποιός αντίπαλος ποδοσφαιριστής σας δυσκόλευε;

«Ο Λευτέρης του ΑΠΟΕΛ ήταν ένας σκληροτράχηλος αμυντικος, παθιασμενος»

Ποιό ματς θα σας μείνει αξέχαστο;

«Ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Λευκωσία που χάσαμε 2-1 αλλά είχα την τύχη σε εκείνο το ματς να σημειώσω ένα πολύ ωραίο τέρμα από μακρινή απόσταση έκανα σουτ και η μπάλα πήγε στο «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας. Ήταν πράγματι ένα συγκλονιστικό παιχνίδι γεμάτος ένταση και πάθος»

Ποιό θεωρείτε ότι ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αλλά και το μεγαλύτερο μειονέκτημα που είχατε ως ποδοσφαιριστής;

«Πλεονέκτημα μου ήταν η ταχύτητα που είχα και μειονέκτημα μου ότι δεν ήμουν δυνατός»!

Με ποιό αντίπαλο ποδοσφαιριστή θα θέλατε να ήσασταν συμπαίκτης;

«Με τον Καρρά της Ανόρθωσης αφού εκτός από πολύ καλός ποδοσφαιριστής ήταν και πολύ καλός χαρακτήρας»

Ποιά ήταν η καλύτερη και ποιά η χειρότερη ποδοσφαιρική στιγμή της καριέρας σας;

«Καλύτερη μου χρονιά ήταν όταν εγώ με τον Κωστάκη Βασιλειάδη βγήκαμε πρώτοι σκόρερ της ομάδας μας την σεζόν 1970-71 (πρώτος ο τεράστιος Κωστάκης και δεύτερος εγώ) και χειρότερη ήταν μια χρονιά προηγουμένως που κινδυνεύαμε για διαβάθμιση και κερδίσαμε στο Γ.Σ.Ο. την ΕΝΠ με 3-0 στο προτελευταίο παιχνδί της σεζόν και γλυτώσαμε τα χειρότερα»

Υπήρξε στιγμή που να μετανιώσατε που ασχοληθήκατε με το ποδόσφαιρο;

«Όχι σε καμία περίπτωση»

Παρακολουθείτε τον Απόλλωνα;

«Ανελλιπώς…»

Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος που σας συναντά στον δρόμο;

«Φυσικά και για μένα αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση που μπορεί να έχει κάποιος ποδοσφαιριστής την αγάπη του κόσμου. Οι παλαιοί με γνωρίζουν και μου δείχνουν σεβασμό δυστυχώς όμως οι νέοι δεν ξέρουν εμάς όλους που αγωνίστηκε στον Θρύλο πριν από μισό αιώνα».

Ποιό είναι το χόμπι σας;

«Το μεράκι μου η αγάπη μου ήταν και παραμένει το ποδόσφαιρο»

Θα θέλατε να συγκρίνετε το ποδόσφαιρο της εποχής σας με το σημερινό;

«Δύο διαφορετικές εποχές. Πρώτα έπαιζες για την φανέλα τώρα παίζουν για τα λεφτά Για παράδειγμα φέρνεις ένα ξένο παίκτη βάζει γκολ και φιλάει το σήμα της ομάδας στην φανέλα χωρίς να ξέρει τι είναι και αύριο εάν δεν τον πληρώσεις σε καταγγέλλει στην ΟΥΕΦΑ»

Ποιός είναι ο κορυφαίος κύπριος ποδοσφαιριστής;

«Ο Γιαννάκης Γιαγκουδάκης. Τεράστιος αρχηγός μορφή για την ομάδα μας»

Ποιόν ποδοσφαιριστή θαυμάζατε όταν ήσασταν μικρός;

«Τον Πελέ…»

Πότε σταματήσατε το ποδόσφαιρο και γιατί;

«Το 1975 αφού κτύπησα και οι γιατροί διέγνωσαν μηνίσκο. Τότε οι συνθήκες ήταν δύσκολες δεν είχαμε την σωστή ιατρική βοήθεια και έτσι μοιραία τέλειωσε και η καριέρα μου…»

Ποιός είναι ο κορυφαίος προπονητής για εσάς που πέρασε από την Κύπρο;

«Ο Στούνλερ. Ο άνθρωπος που ανέδειξε μια απίστευτη φουρνιά ποδοσφαιριστών στην ομάδα μας που στην πορεία στελέχωσαν και την Εθνική Κύπρου»

Ποιά η άποψη σας που δεν αγωνίζονται αρκετοί κύπριοι παίκτες;

«Αυτό είναι το πιο λυπηρό από όλα δεν γίνεται να παρακολουθώ παιχνίδια και να μην ακούω ελληνικό όνομα! Και διερωτώμαι για ποιό λόγο διατηρούμαι τις λεγόμενες ακαδημίες. Ευτυχώς πάντως που τα τελευταία χρόνια στην ομάδα μας υπάρχει το κυπριακό στοιχείο»

Ποιό μήνυμα θέλετε να στείλετε στους οπαδούς του Απόλλωνα;

«Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα με ιστορία για αυτό να σταθούν όλοι κοντά στην ομάδα μας και να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο δεν προσφέρει μόνο χαρές αλλά και λύπες»

Θερμότατες ευχαριστίες στον αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας Πανίκο Κυριάκου για τον εντοπισμό του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή, την βοήθεια του στην συνέντευξη, αλλά και την συλλογή σπάνιου φωτογραφικού υλικού.

{loadposition belowcontent}

To Top