ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ένας φίλος από τα παλιά!

Ένας φίλος από τα παλιά είναι στην Κύπρο. Ο Μποκτάν Αντόνε ήρθε με την ομάδα στην οποία είναι βοηθός, την Κονκόρτια, για προετοιμασία στο νησί μας και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην το «ανακρίνουμε». Απολαύστε την συνέντευξη με τον πρώην «κυανόλευκό» ποδοσφαιριστή που έδωσε στην ιστοσελίδα http://lemesos-sports.com.

Μποκτάν καλωσόρισες στην Κύπρο, τι είναι αυτό που σε φέρνει στο νησί μας;

Έχουμε έρθει για προετοιμασία με την ομάδα μου, σ.σ. είναι βοηθός προπονητής στην Κονκόρτια, και για να δώσουμε και μερικά φιλικά παιχνίδια αφού έχουμε διακοπή στο πρωτάθλημα μας. Είναι μια ευκαιρία να δω και αρκετούς φίλους μου εδώ στην Κύπρο. Επίσης θα δω και παιχνίδια του Απόλλωνα, της ΑΕΛ και του Άρη. Έχω δει ήδη το ΑΕΛ-ΑΕΚ και τον Άρης-ΑΕΖ και θα δω και τον Απόλλωνα το Σάββατο.

Είδες κάποια παιχνίδια, μήπως τσέκαρες και κάποιους ποδοσφαιριστές;

Η πλειοψηφία είναι ξένοι ως γνωστό στο πρωτάθλημα εδώ και εγώ λυπάμαι αφού θα ήθελα να δω Κύπριους ποδοσφαιριστές. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία και ίσως και η ομοσπονδία εδώ θα έπρεπε να κάνει κάτι περισσότερο για αυτό. Όπως αν θυμάμαι καλά όταν είχα πρωτοέρθει οι ξένοι και κοινοτικοί ήταν πολύ πιο λίγοι και αυτό βοηθούσε και τους Κύπριους ποδοσφαιριστές να φανούν περισσότερο.

Είσαι βοηθός προπονητής στην Κονκόρτια, μίλησε μας λίγο για αυτό;

Στην ουσία ξεκινάει η δεύτερη χρονιά για εμάς, πήγαμε πέρσι τέτοια εποχή, με τον Μάριους Σουμούτικα. Ετοιμάζομαι να πάρω τώρα το UEFA Pro, το οποίο τελειώνω αυτό τον χρόνο.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

Θέλουμε να αποφύγουμε την διαβάθμιση αφού άλλαξαν οι κανονισμοί και φέτος πέφτουν τέσσερις ομάδες οπόταν η μάχη για να παραμείνεις στην κατηγορία είναι μεγάλη. Όλοι οι βαθμοί έχουν σημασία.

Έπαιξες για πέντε χρόνια στον Απόλλωνα και είχε μεγάλες επιτυχίες με την ομάδα. Τι σκέφτεσαι όταν θυμάσαι τον Απόλλωνα;

Έχω αγωνιστεί πέντε χρόνια στην ομάδα του Απόλλωνα και έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θυμάμαι την πρώτη χρονιά που ήρθα όταν πήραμε 36 από τους 39 βαθμούς κερδίζοντας την Ανόρθωση 3-0 εκτός και την Ομόνοια 3-1 εκτός έδρας και μετά ο Ντουμιτρέσκου έφυγε για την ΑΕΚ Αθηνών. Αυτό μας αφαίρεσε από την δύναμη και τερματίσαμε τρίτοι. Μετά ήταν η περίοδος με τον Μπερτ Στάνγκε όπου το 2006 πήραμε αήττητοι το πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια. Ήταν κάτι το απίστευτό εκείνη την χρονιά. Ακόμα παρακολουθώ την ομάδα και μάλιστα έχω έρθει και σε δύο τελικούς, ένα που κερδίσει και ένα που έχασε. Είμαι χαρούμενος που έπαιξε και στο Γιουρόπα Λίγκ. Θέλω να συγχαρώ τον εδώ τον πρώην προπονητή της ομάδας Χριστάκη Χριστοφόρου για την δουλειά που έκανε. Επίσης πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ομάδας Νίκο Κίρζη αφού έβαλε πολλά λεφτά και πολλή δουλειά. Φτιάχτηκε μια πολύ καλή ομάδα και νομίζω έχει το καλύτερο ρόστερ στην Κύπρο τώρα.

Ποια είναι η καλύτερη ανάμνηση σου και ποια η χειρότερη σου στον Απόλλωνα;

Υπήρξαν πολλές καλές στιγμές αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια θα έλεγα το γκολ που πέτυχα με την Ανόρθωση σε ένα παιχνίδι που χάναμε με 2-0 και το γυρίσαμε σε 3-2! Είχα σκοράρει στο 94΄ λεπτό.

Φαντάζομαι δεν θες να πας πεις τι φώναζαν οι οπαδοί όταν σκόραρες έτσι;

Όχι όχι (γέλια), μου είπαν οι συμπαίκτες μου τι φώναξαν αλλά καλύτερα να μην το πούμε. Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν αποκλειστήκαμε από την Κορκ Σίτι για τα προκριματικά στο Τσάμπιονς λιγκ. Χάσαμε 1-0 εκτός και φέραμε 1-1 εδώ με γκολ που δεχτήκαμε στα τελευταία λεπτά.

Μποκτάν έχεις αγωνιστεί σε Απόλλωνα, Αλκή και Ερμή και δεν έχουμε ακούσει κάτι κακό για σένα! Πως τα κατάφερες;

Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Θέλω να δίνω το 100% σε ότι κάνω. Είτε παίζω μπάλα είτε Μπητς βόλεϊ. Όταν δουλεύουμε το κάνω συγκεντρωμένα. Όταν βγαίνω με φίλους σίγουρα είμαστε πιο χαλαροί και προσπαθούμε να περνάμε καλά.

Σε λίγο καιρό παίρνεις και το δίπλωμα σου το UEFA Pro, ποια είναι η φιλοσοφία του Μποκτάν για την ομάδα που θα κοουτσάρει;

Προσπαθώ να ακολουθώ οτιδήποτε θεωρώ καλό. Μιλάω συχνά με τον Λουτσέσκου, που είναι στην Ξάνθη, και με άλλους προπονητές και ανταλλάσσουμε απόψεις. Θέλω η άμυνα μου να είναι καλά οργανωμένη πρώτα από όλα και στη επίθεση να ξέουμε τι θα κάνουμε και να το κάνουμε με ουσία.

Προτιμάς νεαρούς με ταλέντο, έμπειρους ή ένα μείγμα ποδοσφαιριστών;

Σίγουρα αν έχει 3-4 έμπειρους ποδοσφαιριστές η ομάδα είναι ότι καλύτερο αφού μπορούν να δώσουν πολλά στους νεαρούς. Έτσι το μείγμα νεαρών και έμπειρων είναι το προτιμότερο. Αν πότε έρθω στην Κύπρο θα το δείτε ότι θα έχω νεαρούς συνεχώς στην ομάδα και προπαντός κύπριους. Έτσι πιστεύω θα πάνε μπροστά οι ομάδες. Γλυτώνει και η ομάδα πολλά λεφτά για μεταγραφές και έχει ένα κορμό από Κύπριους ποδοσφαιριστές που σίγουρα θα χαίρεται και ο φίλαθλος να τους βλέπεις.

Κατά την γνώμη σου ποια αναλογία πρέπει να έχουν οι κοινοτικοί με τους γηγενείς.

Νομίζω σε ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών οι 15 τουλάχιστον να είναι Κύπριοι, και μάξιμουμ 10 οι ξένοι. Έτσι είναι και καλύτερα για την Εθνική ομάδα της Κύπρου να είναι πιο ανταγωνιστικοί. Στην Ρουμανία έχουμε ξένους αλλά όμως υπάρχουν και αρκετοί Ρουμάνοι που αγωνίζονται στις ομάδες.

Μήπως Μποκτάν έχουμε πρόβλημα με τις ακαδημίες μας τότε;

Όχι δεν θα το έλεγα. Θεωρώ ότι οι ακαδημίες στην Κύπρο έχουν πιο ιδανικές συνθήκες. Ίσως ο τρόπος που δουλεύουν να είναι λίγο διαφορετικός. Να μην ξεχνάμε στην Ρουμανία έχουμε 20-22 εκατομμύρια κόσμο οπόταν είναι λογικό να υπάρχουν περισσότεροι καλές ποδοσφαιριστές.

Θα ήθελες να έρθεις σαν προπονητής στην Κύπρο;

Ναι αυτό είναι σαν στόχος. Μετά τα μαθήματα μου και όταν θα πάρω και το πτυχίο, θα είμαι έτοιμος να έρθω. Αν μου τύχει η ευκαιρία θα ήθελα να οργανώσω από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα. όλοι πρέπει να παίζουν το ίδιο σύστημα, θα μιλάμε με τους προπονητές των μικρών συχνά, θα γίνεται επανεκτίμηση των ποδοσφαιριστών συνέχεα κλπ.

Είχες πετύχει ένα γκολ με τον Διγενή μετά από σέντρα-σουτ. Το προγραμμάτισες ή ήταν τυχαίο;

Θυμάμαι πολύ καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μάλιστα ήμουν άρρωστος την προηγούμενη νύχτα με πυρετό και δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα. Στο πρωινό ο προπονητής με ρώτησε τι είχα και του είπα. Μετά μου εξήγησε πόσο σημαντικό ήταν να είμαι στην ενδεκάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Έτσι με είδε και ο ιατρός και αγωνίστηκα. Στην συγκεκριμένη φάση δέχθηκα μια μπαλιά κοντά στο κόρνερ και έψαχνα τον Λούκας (Σόσιν) αλλά είδα ότι δεν ήταν σε επίκαιρη θέση. έτσι έπρεπε να σουτάρω. Με κανονικό σουτ η μπάλα δεν θα έμπαινε έτσι αποφάσισα για την λόμπα και πέτυχε έσω και με λίγη τύχη.

Δώσε μας το μήνυμα σου για τους φίλους του Απόλλωνα και μετά για τον υπόλοιπο φίλαθλο κόσμο.

Για τους φίλους του Απόλλωνα θέλω να τους πώς να υποστηρίζουν την ομάδα τους και να είναι εκεί μέχρι το τέλος. Είναι μια καλή ευκαιρία για το πρωτάθλημα φέτος. Είναι πού σημαντικό οι ποδοσφαιριστές να τους νοιώθουν δίπλα τους. Τους αγαπώ και τους εκτιμώ. Για τους υπόλοιπους θέλω να πω ότι οι ομάδες τους χρειάζονται στήριξη και να σπρώξουν Κύπριους ποδοσφαιριστές να είναι στην ομάδα αφού μόνο έτσι θα πάει το ποδόσφαιρο μπροστά αλλά και η εθνική ομάδα

{loadposition belowcontent}

To Top