ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο πρώτος «κυανόλευκος» «αρτίστας» της μπάλας!

Ήταν μέσα σε εκείνη την φουρνιά ποδοσφαιριστών που μεταπήδησε από την συμπολίτιδα ομάδα για να αγωνιστεί στον Θρύλο μας.

Έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα μας από την πρώτη μέρα όπου εμφανίστηκε στα κυπριακά γήπεδα. Την βοήθησε να ανέβει με το καλημέρα την κατηγορία και γενικά έδωσε την ψυχή του για να γίνει. To όνομα του αυτού Κωστάκης Αντωνίου γνωστός και ως Ταβέλλας ένα ζωντανός Θρύλος ανάμεσα στην μεγάλη οικογένεια της ομάδας μας!

Το www.apollon365.news εντόπισε τον σπουδαίο παλαίμαχο αριστερό μπακ και μαζί του είχε μια ενδιαφέρουσα «κυανόλευκη» συνομιλία!

Που γεννηθήκατε και μεγαλώσατε;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λεμεσό στην περιοχή «Κούππες» στην οδό Θεσσαλονίκης…»

Πως ξεκινήσατε στον Απόλλωνα;

«Καταρχήν αγωνιζόμουν στην ΑΕΛ και θυμάμαι η διοίκηση της ομάδας έδιωξε τον προπονητή μας Αργύρη Γαβαλά για ένα ασήμαντο λόγο. Μας έφεραν ένα προπονητή από την Αυστρία θυμάμαι. Τότε η ΑΕΛ είχε εκλογές και όλοι ποδοσφαιριστές βλέποντας αυτή την αδικία που έγινε γιατί ο προπονητής, μας αγαπούσε όλους και για να ξέρετε δεν πληρωνόταν από την ομάδα! Τότε ζητήσαμε από το συμβούλιο να μας τον φέρουν πίσω και μας είπαν πως δεν γίνεται αυτό το πράγμα! Έτσι όλοι ποδοσφαιριστές στο σύνολο 27 αντιδράσαμε και τους είπαμε εάν δεν τον φέρετε πίσω θα φύγουμε!!! Μας απάντησαν: «Φύγετε..» όμως δεν πίστευαν ότι θα φεύγαμε. Τότε φύγαμε εγώ, ο Κρυστάλλης, ο Άριστος Μιχαιλίδης, ο Κριτωνής Πηλαβάκης, από την πρώτη ομάδα και έφυγαν και αρκετοί άλλοι στην συνέχεια! Δικαστήκαμε από την ΚΟΠ έπεσαν τιμωρίες όμως εγώ όμως γλύτωσα και έπαιξα έπο την πρώτη μέρα στον Απόλλωνα».

Σε ποια θέση αγωνιζόσασταν όταν ξεκινήσατε το ποδόσφαιρο;

«Χάφ δεξία…»

Ποιος αντίπαλος ποδοσφαιριστής σας δυσκόλευε;

«Κανένας…(γέλια)»

Ποιο ματς θα σας μείνει αξέχαστο;

«Όταν πήραμε το πρωτάθλημα στην Β κατηγορία και ανεβάσαμε την ομάδα στην Α κατηγορία και θυμάμαι το πριμ που πήραμε ήταν ένα πουκάμισο».

Ποιο θεωρείται ότι ήταν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα που είχες όταν αγωνιζόσασταν;

«Ήμουν γρήγορος είχα καλή κεφαλιά και καλή ντρίπλα και με ονόμαζαν «αρτίστας» των γηπέδων. Μειονέκτημα ήταν ότι δεν ήμουν καλός στις μακρινές σέντρες…»

Με ποιο αντίπαλο ποδοσφαιριστή θα θέλατε να ήσασταν συμπαίκτης;

«Με τον Γρηγοριάδη του ΑΠΟΕΛ».

Ποια ήταν η χειρότερη ποδοσφαιρική στιγμή της καριέρας σας;

Όταν τραυματίστηκα στο Γ.Σ.Ο το 1958 παίζαμε με μια ξένη ομάδα φιλικό και θυμάμαι το γήπεδο ήταν λασπωμένο έγινε ένα κόρνερ πήδηξα για κεφαλιά και το πόδι μου γύρισε εκεί ήταν το τέλος μου.

Υπήρξε στιγμή που να μετανιώσατε που ασχοληθήκατε με το ποδόσφαιρο;

«Όταν χτύπησα ζήτησα έπο τον Απόλλωνα να με πάρουν στον γιατρό μαζί με τον Ανταίο που για μένα ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας της Κύπρου αφού και αυτός τραυματίστηκε. Τότε θυμάμαι ήμουν 24 χρονών και ήταν δύσκολο για μένα , στην συνέχεια μας πήγε στην Αθήνα ο πρόεδρος Λουκή Χαραλάμπους και ο ίδιος επέστρεψε στην Κύπρο πήγαμε στον καλύτερο γιατρό και μας είδε εμένα και τον Φανταίο και μου είπε εσύ εάν θέλεις να συνεχίσεις να κάνεις εγχείρηση και του είπα σίγουρα θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Μετά με πήραν σε ένα νοσοκομείο στην Βούλα για να κάνω εγχείρηση , με βάζουν σε ένα χειρούργοι και ήρθε η νοσοκόμα και με ρώτησε: «θα πληρώσεις ή έχεις χαρτί απορίας»; Εγώ τις απάντησα ότι δεν είχα ούτε το ένα ούτε το άλλο! «Τότε ντύσου και φύγε» μου ανέφερε! Στην συνεχεία γύριζα στην Αθήνα με ξυρισμένο το πόδι μου για να δω τι θα έκανα. Βρήκα τον γιατρό τον Αργυρόπουλο και του είπα τι έγινε. Επικοινώνησε στην Κύπρο με τον Αιμίλιο Μιχαηλίδη ο όποιος μίλησε με την πρεσβεία μας στην Ελλάδα και μου είπε να πάω να κάνω την εγχείρηση! Πήγα έκανα την εγχείρηση αλλά δύστυχος απέτυχε και θυμάμαι το τελευταίο μου παιχνίδι ήταν όταν ο Απόλλωνας πήγε στην Ελλάδα να παίξει φιλικό με την ΑΕΚ με προπονητή τότε τον Μάριο Αγαθαγγέλου. Στο β’ ημίχρονο μου λέει: «Κώστα ετοιμάσου να μπεις αλλαγή». Εγώ με το που πέρασα στον αγωνιστικό χώρο το πόδι μου γύρισε και τότε είπα τώρα είναι το τέλος μου και βγήκα έξω»!

Παρακολουθείτε τον Απόλλωνα;

«Φυσικά τον παρακολουθώ αλλά πλέον μόνο από την τηλεόραση».

Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος που σε συναντά στον δρόμο;

Οι παλιοί με θυμούνται και με χαιρετούν.

Θα θέλατε να συγκρίνετε το ποδόσφαιρο της εποχής σας με το σημερινό;

«Εμείς παίζαμε με παπούτσια «σκάλες» σε χώμα σήμερα τα έχουν όλα».

Ποιος ήταν καλύτερος Κύπριος ποδοσφαιριστής για εσάς;

«Οι Κρυστάλλης και Παμπουλλής».

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζατε όταν ήσασταν μικρός;

«Τον Μαυρόκολο…»

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής;

«Αργύρης Γαβαλάς ήταν ένας μάστρος του ποδόσφαιρου δεν υπάρχει άλλος».

Ποια η άποψη σας που δεν αγωνίζονται αρκετοί Κύπριοι παίκτες;

«Είμαι εναντίον σε αυτό που γίνετε με τους ξένους γιατί αφήσαμε την νεολαία μας στο έλεος του Θεού σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε ούτε Εθνική Κύπρου. Ευτυχώς τώρα πάνε να αλλάξουν τα πράγματα»!

Η θέση σας για την κάρτα οπαδού;

«Νομίζω είναι λάθος η κάρτα οπαδού δεν γίνεται να πηγαίνουμε στα γήπεδα και να βλέπουμε άδειες κερκίδες».

 

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους οπαδούς του Απόλλωνα;

«Να συνεχίσουν να είναι κοντά στην ομάδα μας. Ο Απόλλωνας είναι ιδέα»!

 

Θερμότατες ευχαριστίες στον αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας Πανίκο Κυριάκου για τον εντοπισμό του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή, την βοήθεια του στην συνέντευξη, αλλά και την συλλογή σπάνιου φωτογραφικού υλικού.

{loadposition belowcontent}

 

To Top