FUGITIVUS

Ubi concordia,ibi victoria….‏

Πάει πολύς καιρός να τα πούμε αλλά σίγουρα έκτοτε έχουν συμβεί αρκετά στην ποδοσφαιρική μας ομάδα και δε θα μπορούσα, εμφορούμενος από ανάμεικτα συναισθήματα, να μην εκφράσω τις προσωπικές και ταπεινές μου απόψεις.

Κατ’αρχάς θα ήθελα απ’αυτή εδώ τη στήλη να ευχαριστήσουμε θερμά τον τέως προπονητή μας Χριστάκη Χριστοφόρου για την τεράστια προσφορά του στο οικοδόμημα του Απόλλωνα και για το γεγονός ότι συνέδεσε το όνομα του με ιστορικές νίκες τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη, με δυο ιστορικές προκρίσεις επί της Νις και της Λοκομοτίβ αντίστοιχα. Του ευχόμαστε λοιπόν καλή συνέχεια στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή!

Πρωτίστως, μετά από απόφαση του Προέδρου μας αλλά και του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής εταιρείας, αποφασίστηκε η αλλαγή σκυτάλης της τεχνικής ηγεσίας και η ανάληψη των καθηκόντων στον κύριο Ιοάν Αντόνε. Αυτό αγαπητοί μου φίλοι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε προέδρου και της κάθε διοίκησης να παίρνει τις αποφάσεις που κρίνει, ανάλογα με την περίσταση αναγκαίες, αλλά ταυτόχρονα να έχει και την ύψιστη ευθύνη για τα αποτελέσματα των αποφάσεων της. Αυτό είναι εύλογο και δε χρειάζεται κάθε φορά εμείς οι φίλοι της ομάδας να προχωρούμε σε αφορισμούς και διενέξεις για την εκάστοτε απόφαση που παίρνει τόσο ο Πρόεδρος μας προσωπικά, είτε το διοικητικό του συμβούλιο. Αυτοί κρατούν και το μαχαίρι και το πιρούνι, αυτοί έχουν το άγχος καθημερινά για τη διαχείριση της εταιρείας επί όλων ανεξαιρέτως των θεμάτων και αυτοί στο τέλος θα κριθούν από τον κόσμο της ομάδας δικαιωματικά, για το επιτυχές ή ανεπιτυχές έργο τους. Συνεπώς, επί τούτου καμία αντίρρηση και κακά τα ψέματα αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες και εταιρείες του κόσμου.!

Επειδή και πάλι θα διερωτάστε γιατί επέλεξα αυτό τον τίτλο και τι ακριβώς σημαίνει, θα σας πω με λίγα λόγια ότι το γνωμικό αυτό χρησιμοποιούνταν από Λατίνους ιστορικούς και στρατηγούς δηλώνοντας με νόημα το εξής: «Όπου ενότητα, εκεί νίκη…», δηλαδή σε οτιδήποτε και να κάνεις στη ζωή σου αν υπάρχει ενότητα ,θα πετύχεις τους στόχους σου, μικρούς ή μεγάλους. Και να μου επιτρέψετε να σας πω ότι στο οικοδόμημα του Απόλλωνα δεν υπήρχε ποτέ σχεδόν στη μακραίωνη ιστορία μας αυτή η Ενότητα, με όλη τη σημασία της λέξης, που θα μας επέτρεπε να είχαμε αυτή τη στιγμή τα τρπλάσια πρωταθλήματα και κύπελλα από τα υφιστάμενα!

Όποιος και να ήταν Πρόεδρος ή Δ.Σ εταιρίας η ενότητα ήταν ελλειμματική ή είδος προς εξαφάνιση, γι’ αυτό άλλωστε δεν πετύχαμε αυτά που θα αναλογούσαν στο εκτόπισμα μιας τόσο μεγάλης ομάδας με τόσο κόσμο στο πλάι της! Το γεγονός αυτό αποτελεί μια «de facto» κατάσταση και οφείλουμε όλοι να το παραδεχτούμε αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση.!

Κατά δεύτερον, επειδή θα αναλογίζεστε μέσα σας, με βάση τον ειρμό της σκέψης μου , «τις πταίει;» για να μην υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μεταξύ παραγόντων του Απόλλωνα,οργανωμένων φίλων της ομάδας και του κόσμου γενικότερα, όλων αυτών σε μια ΓΡΟΘΙΑ, θα σας έλεγα κατά την προσωπική μου και πάλι ταπεινή γνώμη ότι η ΕΥΘΥΝΗ είναι κλιμακωτή. Πρώτος υπεύθυνος για την ενότητα είναι ο τιμονιέρης του καραβιού , δηλαδή ο εκάστοτε Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι του και ακολούθως όλοι οι πρώην παράγοντες που κατά καιρούς ενεπλάκησαν στα διοικητικά συμβούλια έχουν και αυτοί μεγάλο μερίδιο για την ενότητα στο Σύλλογο. Και ο κόσμος βέβαια ,οργανωμένοι και μη, είναι καιρός να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και να σκεφτόμαστε πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον της ομάδας μας και μπροστά στην ΙΔΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ,να παραγνωρίζουμε τις προσωπικές μας διαφορές και εκτιμήσεις. Επιμένω όμως, ότι ο πρώτος διδάξας της Πραγματικής Ενότητας και όχι της επίπλαστης και της επιβαλλόμενης για τα μάτια του κόσμου, είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος με τη συνολική του παρουσία και συμπεριφορά!

Συνεπώς, για να κλείσω το σημερινό μου άρθρο ,θεωρώ ότι έχουμε κι εμείς ΟΛΟΙ οι Απολλωνίστες αρκετά να κάνουμε, για να βοηθούμε τον εκάστοτε Πρόεδρο και το Συμβούλιο του προς την κατεύθυνση των επιτυχιών και των διακρίσεων γιατί η Δύναμη έρχεται μόνο δια μέσου της Ενότητας! Σε διαφορετική περίπτωση ότι και να πετυχαίνουμε θα είναι ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ και ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ! Παράδειγμα μας, να είναι πάντοτε οι λιγοστοί τίτλοι που έχουμε στη βιτρίνα μας, σε αντιδιαστολή με το εκτόπισμα μας!!!

 

{loadposition belowcontent}

To Top