Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πέφτοντας με ψηλά το κεφάλι(video)

Μετά την επική πρόκριση επί της Γιάπλονετς η κληρωτίδα θα φέρει στο δρόμο του Θρυλου μια αθηναϊκή ομάδα και έτσι στη φάση των «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψουν μέχρι την πρωτευουσα του ελληνισμού για να αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο, που εκείνη την εποχή προσπαθούσε να ξαναγεννηθεί μέσα απ’ τις στάχτες του.

 

Μπορεί το πρώτο αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη να άφηνε στον Απόλλωνα ανοικτό το παράθυρο πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού, ωστόσο στο επαναληπτικό του Τσιρείου σταδίου η απειρία των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών της ομάδας έπαιξε το δικό της καταλυτικό ρόλο και έτσι το όνειρο για είσοδο στην οκτάδα έμεινε…απατηλό!

Πανιώνιος –Απόλλων 3-2 22/10/1998

Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης παρουσία δέκα χιλιάδων θεατών ο Απόλλωνας, κοίταξε κατάματα τον Πανιώνιο και παρά την ήττα με 3-2 διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στην προημιτελική φάση του θεσμού. Με ηγέτη τον μεγάλο Μιλέγκο Σπόλιαριτς οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές αιφνιδίασαν το συγκρότημα του Ρόνι Γουίλαν, ανοίγοντας το σκορ στο 14’με κεφαλιά του Σερβοκύπριου μεσοεπιθετικού. Ωστόσο στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου ανέβασαν στροφές και με ηγέτη τον Σαπουντζή κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα. Συγκεκριμένα ο Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός στο 24ο λεπτό με φάουλ, ισοφάρισε ενώ δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Χέϊλοκ με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους «κυανέρυθρους». Όμως, λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου ο Μιλέγκο, μίλησε εκ νέου και με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στη επανάληψη ο Θρύλος προσπάθησε περισσότερο να προφυλάξει το σκορ δίνοντας χώρο στους γηπεδούχος κάτι που το εκμεταλλευτήκαν και στο 57′ κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον παλιό άσο της Μάντσεστερ Γιουνάϊντεντ Ρόμπινς. Το τέρμα του Άγγλου επιθετικού έμελε να ήταν και το τελευταίο στην αναμέτρηση και έτσι το αποτέλεσμα, άφηνε την υπόθεση πρόκριση…ορθάνοικτη.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Σοφρώνης Αυγουστή, (46′ Αλέξανρος Μιχαήλ) Χαράλαμπος Πίττας, Μάριος Κυριάκου (73′ Γιώργος Κάης), Χρυσόστομος Χριστοφή «Τζιούρας», Μιλέγκο Σπόλιαριτς, Φιλλίπου Φιλλίπου, Μάριος Χαραλάμπους, Μάριος Θεμιστοκλέους, Γιώργος Καβάζης, Νεμπόσια Μλαντένοβιτς και Φλορίν Κιρστέα (64′ Νικόδημος Παπαβασιλείου).

Απόλλων-Πανιώνιος 0-1 5/11/1998

Όσο και προσπάθησε ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, που διαμορφωθήκαν απ’ το πρώτο παιχνίδι και έτσι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει η πρώτη Κυπριακή ομάδα που θα βρισκόταν στα προημιτελικά ένα Ευρωπαϊκού θεσμού. Οι «κυανόλευκοι» ατύχησαν, αφού βρήκαν απέναντι τους σε μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακα Φώτη Στρακόσια ο οποίος έμοιαζε ανίκητος καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα το γρήγορο τέρμα, που σημείωσε ο Σαπουντζής στο 18ο λεπτό δυσχέραινε περισσότερο την κατάσταση και όσο και πιέστηκε η εστία των φιλοξενούμενων στη συνέχεια ο Αλβανός πορτιέρο δεν νικήθηκε ποτέ!
Έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Πανιώνιο νικητή με 0-1 και τον Απόλλωνα να αποχαιρετά το θεσμό με ψηλά το κεφάλι αφήνοντας στους χιλιάδες φιλάθλους του και πάλι αλησμόνητες στιγμές στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Αλέξανρος Μιχαήλ, Χαράλαμπος Πίττας, Χρυσόστομος Χριστοφή «Τζιούρας» (78′ Χριστοφη Χριστοφής), Χρίστος Γερμανός, Μιλέγκο Σπόλιαριτς, Μάριος Χαραλάμπους, Μάριος Θεμιστοκλέους (57′ Στέφανος Βοσκαρίδης) Γιώργος Καβάζης, Φλορίν Κιρστέα, Νικόδημος Παπαβασιλείου και Γιώργος Κάης.

{youtube}rM77bwej84k{/youtube}

*Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.

{loadposition belowcontent}

To Top