ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ

Ένας από εμάς!(video)

Αν οι λέξεις ήθος και αξιοπρέπεια είχαν συνώνυμο κάποιον ποδοσφαιριστή, αυτός δεν θα ήταν άλλος από τον Περικλή Μουστάκα! 
 
Το παιδί που από την μακρινή Αυστραλία λόγω μετανάστευσης των γονιών του ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Θρύλου το 2004 και έμελε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στη βίβλο της «κυανόλευκης» ιστορίας μιας και ήταν μέλος της ομάδας που την σεζόν 2005-2006 κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα! 
 
Ο Πέρι όπως χαϊδευτικά τον φωνάζουν άπαντες,  είχε την πρώτη του επαφή με την ομάδα μας το 1998 όταν  επισκέφτηκε την ιδιαίτερη του πατρίδα και παρακολούθησε τον επαναληπτικό αγώνα με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Απ’ εκείνο το βράδυ του καρφώθηκε η ιδέα να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Λεμεσό για λογαριασμό του Θρύλου κάτι που έγινε το καλοκαίρι του 2004.
 
Σε ηλικία 21 ετών εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας μας στη πιο δύσκολη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας μας  που λίγο έλειψε να μας βρει υποβιβασμένους στη β κατηγορία!  Ο Πέρι αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την «κυανόλευκη» φανέλα στο παιχνίδι του β’ γύρου με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής σε μια εντελώς αδιάφορη αναμέτρηση  αφού μια εβδομάδα προηγουμένως με τη νίκη της κόντρα στην ΑΕΠ στο Παφιακό είχαμε εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή μας στα μεγάλα σαλόνια!  Ο νεαρός Κύπριος από την Αυστραλία γοήτευσε άπαντες εκείνο το παιχνίδι  μα περισσότερο τον Μπέρντ Στάνγκε  ο οποίος άρχισε να μιλά με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο και τον επαγγελματισμό του.
 
Με την έναρξη του νέου ποδοσφαιρικού μαραθωνίου ο Πέρι άρχισε να παίρνει φανέλα βασικού και να αποτελεί μαζί με τον Γιώργο Μερκή ένα αμυντικό δίδυμο γεμάτο υποσχέσεις που με την καθοδήγηση του Ράντεκ Μίχαλσκι γινόταν ολοένα και καλύτερο!  
 
Η παρουσία του αλλά και η απόδοση του σημαντική στη πορεία που χάραξε ο Θρύλος για την κατάκτηση του τίτλου ενώ σημείωσε και τρία γκολ, που έπαιξαν  το δικό τους καθοριστικό ρόλο.  Όσο για τον χαρακτήρα του απλά αδαμάντινος με όλο το κόσμο να υποκλίνεται στην ευγένεια και την καλοσύνη του.
 
Και εκεί που άπαντες πιστεύαμε ότι ο Περι θα αποτελούσε έναν αξιόπιστο αμυντικό για αρκετά χρόνια, θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά ο παραγκωνισμός του!  Περισσότερο ως αλλαγή το 2006-2007, ελάχιστα παιχνίδια το 2007-2008 και η καριέρα του στον Θρύλο θα αρχίσει να σβήνει! Ο Πέρι θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι του 2009 και θα ταξιδέψει προς Πάφο μεριά και για τον ΑΠΟΠ/Κινύρα όπου μάλιστα θα προσφέρει αρκετά και θα στεφθεί Κυπελλούχους!  Μετά από τον ΑΠΟΠ θα ξεκινήσει μια απίστευτη ποδοσφαιρική περιπλάνηση σε ΑΣΙΛ, Δόξα, Ερμή και Νέα Σαλαμίνα δίδοντας σε όλες αυτές τις ομάδες τον καλύτερο του εαυτό!  Τον Ιούλιο του 2013 θα αποχαιρετίσει την Κύπρο πικραμένος και απογοητευμένος με την όλη κατάσταση κυρίως την οικονομική που επικρατούσε στο ποδόσφαιρο μας. Θα επιστρέψει στην Αυστραλία όπου θα παραμείνει μόλις ένα χρόνο αφού φέτος πήρε την οικογένεια του και γύρισε αφού δεν μπορεί ούτε αυτός χωρίς την αγαπημένη του Λεμεσό!  Ο Νίκος και Σωκράτη Ερήμης τον ενέταξε στο δυναμικό του και Πέρι στα 31 του πλέον είναι πανέτοιμος να βοηθήσει και πάλι! 
 
Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Περικλής Μουστάκας θα είναι για τους «κυανόλευκους» υποστηρικτές το παιδί μάλαμα, ο αμυντικός που πρόσφερε πολλά στον Θρύλο, ο άνθρωπος που αγάπησε την ιδέα του Απόλλωνα με πάθος και ψυχή! 
 
{youtube} b1x5iUs8G4g{/youtube}
 
*Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.
 
{loadposition belowcontent}
 
 
To Top