Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το εκπληκτικό «ψαλίδι» και η εύκολη πρόκριση!(video)

Μετά από δυο χρόνια «ξηρασίας», ο Θρύλος θα μπει δυναμικά την ποδοσφαιρική περίοδο 1996-1997 με στόχο και σκοπό να  επανέλθει στις επάλξεις ωστόσο το μόνο, που θα καταφέρει είναι να τερματίσει στη 2η θέση βαθμολογικού πίνακα πίσω απ’ την πρωταθλήτρια Ανόρθωση έχοντας μάλιστα διαφορά δεκατριών βαθμών.
 
Κέρδος, η έξοδος στη Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και αντίπαλος στο πρώτο προκριματικό γύρο η Φιλανδική ΜΙΠΑ, μια ομάδα, που δεν αποτελούσε φόβητρο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους «κυανόλευκους», ποδοσφαιριστές να ελπίζουν για άλλη μια καλή πορεία αντάξια των προηγουμένων χρόνων στα σαλόνια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.     
 
ΜΙΠΑ-Απόλλων 1-1 23/7/1997
 
Κατακαλόκαιρο ο Απόλλωνας μας θα ταξιδέψε στην Φιλανδία με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα του έδινε το προβάδισμα για πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και τα κατάφερε. Παρά το γεγονός πως στο αρχικά στάδια του αγώνα καθηλώθηκε από τους Φιλανδούς οι οποίοι μάλιστα δέκα περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτο ημιχρόνου πήραν προβάδισμα στο σκορ, εντούτοις στη επανάληψη οι ποδοσφαιριστές  Μόμτσιλο Βούκοτιτς  ανόρθωσαν ανάστημα και ισορρόπησαν το παιχνίδι  χάνοντας κλασικές ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τους Νεμπόισα Μλαντένοβιτς και Γιόβο Μίσιελιτς. Και εκεί, που όλα έδειχναν πως ο Απόλλωνας θα έπρεπε να κερδίσει στον επαναληπτικό με διαφορά δυο τερμάτων για να πάρει την πρόκριση μίλησε η κλάση του Αγγέλου Τσολάκη, που με όμορφο πλάσε στο 86ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα, απλοποιώντας έτσι τα δεδομένα αφού το τελικό 1-1 έδινε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα μας.  
 
 
Η σύνθεση της ομάδα μας: Αλκιβιάδης Μάρκου, Χρυσόστομος Χριστοφή «Τζούρας», Χαράλαμπος Πίττας, Ρούντι Βάτα, Μάριος Χαραλάμπους, Φίλιππος Φιλίππου, Νικόδημος «Νίκκι» Παπαβασιλείου (90’ Ανδρέας Σοφοκλέους), Άγγελος Τσολάκης, Μάριος Κυριάκου,  Γιόβο Μίσιελιτς (89’ Σταύρος Γεωργίου), Νεμπόισα Μλαντένοβιτς (75’ Γιώργος Ιωσηφίδης)
 
Απόλλων-ΜΙΠΑ 3-0 30/7/1997
 
Στον επαναληπτικό του Τσιρείου σταδίου μια εβδομάδα αργότερα, η ομάδα μας μπήκε αποφασισμένη για νίκη έτσι ώστε να πάρει την πρόκριση του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και όντως οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές, έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς χωρίς όμως να καταφέρουν κατά διάρκεια του πρώτου ημίχρονο να ανοίξουν το σκορ αφού ο αντίπαλος τερματοφύλακας έμοιαζε ανίκητος αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του ουκ ολίγες φορές. Στη επανάληψη όμως ο Απόλλωνας μπήκε ακόμη πιο κεφάτος και κατάφερε στο 50′ να βρει το δρόμο προς τα δίκτυα με Νεμπόισα Μλαντένοβιτς ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άγγελος Τσολάκης με ένα εκπληκτικό ανάποδο «ψαλίδι» αύξησε το δίκτυ του σκορ σε 2-0 σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο αρχηγός Πάμπος Πίττας στο 82′, ο οποίος με σουτ μετά από την απ’ την μεγάλη περιοχή σημείωσε το τελικό 3-0  δίνοντας συνάμα το έναυσμα στους περίπου 7000 χιλιάδες Απολλωνίστες, που βρέθηκαν στη δυτική κερκίδα να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς, βλέποντας την ομάδα τους για άλλη μια φορά να τους κάνει περήφανους στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.
 
Η σύνθεση της ομάδα μας: Αλκιβιάδης Μάρκου, Χρυσόστομος Χριστοφή «Τζούρας», Χαράλαμπος Πίττας, Ρούντι Βάτα (85’ Ανδρέας Σοφοκλέους), Μάριος Χαραλάμπους, Μάριος Κυριάκου, Φίλιππος Φιλίππου, Νεμπόισα Μλαντένοβιτς (86’ Γιώργος Ιωσηφίδης), Άγγελος Τσολάκης (70’ Μιλένκο Σπόλιαριτς), Νικόδημος «Νίκκι» Παπαβασιλείου, Γιόβο Μίσιελιτς.
 
{youtube}hEmME60-31c{/youtube}
 
* Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.
 
 
{loadposition belowcontent}
 
 
 
To Top