ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Oμάδα ιδανική, εντός και εκτός γηπέδου»

Η «Αμαζόνα» Θέλμα Χριστοφόρου ανανέωσε το συμβόλαιό της στον Prestige Apollon για τη σεζόν 2014-2015. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλάει για τα συναισθήματά της, τις επιτυχίες της ομάδας, την ιδιότητά της ως προπονήτρια, για τις Ακαδημίες και τα νέα ταλέντα καθώς επίσης και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.
 
– Συνεχίζεις για δεύτερη χρονιά στον Prestige Apollon. Ποια είναι τα συναισθήματά σου; 
 
Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεχίσω για δεύτερη χρονιά στον Prestige Apollon. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ! 
 
– Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι που αποφάσισες να παραμείνεις στην ομάδα; 
 
Ένας βασικός λόγος που αποφάσισα να μείνω στην ομάδα είναι επειδή θεωρώ τον Απόλλωνα από τα πιο υγιή σωματεία που υπάρχουν στην Κύπρο. Δεν είχα κανένα λόγο να μην ανανεώσω το συμβόλαιό μου αφού ο Prestige Apollon είναι μία ομάδα ιδανική, εντός και εκτός γηπέδου.
 
  – Πώς κρίνεις την πρώτη σου χρονιά στην ομάδα; 
 
Οι τίτλοι που καταφέραμε να πάρουμε τα λένε όλα! Είμαι ευχαριστημένη σε ατομικό επίπεδο αλλά δεν θα καταφέρναμε τίποτα αν δεν ήμασταν όλοι μία ενωμένη ομάδα.  
 
– Ποια υπόσχεση δίνεις για τη νέα σεζόν; 
 
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα δώσω το 100% του εαυτού μου! 
 
– Νομίζεις ότι είναι καλό το επίπεδο της γυναικείας πετόσφαιρας στην Κύπρο; Θεωρείς ότι το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό του χρόνου; 
 
Το πρωτάθλημα δυστυχώς δεν είναι πολύ ανταγωνιστικό καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός των ομάδων που πρωταγωνιστούν. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα για να το ευχαριστηθούμε κι εμείς αλλά και για να προσφέρουμε στον κόσμο ωραίο θέαμα. 
 
– Τη σεζόν που μόλις αποχαιρετίσαμε, εκτός από τους τρεις τίτλους που πανηγύρισες ως παίχτρια, κατάφερες να πάρεις ακόμη ένα με την ιδιότητα της προπονήτριας στην ομάδα των νεανίδων. Τι συναισθήματα σου αφήνει αυτή η πρώτη κατάκτηση τίτλου με την ιδιότητα του προπονητή. 
 
Είναι εντελώς διαφορετικό συναίσθημα να πανηγυρίζω το πρωτάθλημα ως παίχτρια και ως προπονήτρια. Άρχισα να συγκινούμαι ήδη από τα ημιτελικά και να νιώθω πολύ αγάπη για τις μικρές μου πρωταθλήτριες. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιάννη Γιαπάνη αλλά και τον κ. Ηλία Μιχαηλίδη επειδή η ομάδα των νεανίδων, εκ των οποίων ορισμένες παίχτριες ήταν στη γυναικεία ομάδα αλλά και σε μικρότερες κατηγορίες, είχε προπονηθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους.
 
– Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε τις ακαδημίες της ομάδας μας μετά από αρκετά χρόνια να γεμίζουν με νεαρά ταλέντα, τα οποία με τη δική σου καθοδήγηση αλλά και του κ. Σωκράτη Βασιλείου, εξελίχθηκαν απίστευτα μέσα σε διάστημα μόλις 4-5 μηνών. Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία; 
 
Όντως είδαμε μικρά ταλέντα να εξελίσσονται μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό πιστεύω οφείλεται στη θέληση των παιδιών, στην υπευθυνότητα των γονέων, οι οποίοι ήταν παρόντες σε όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας και όχι μόνο των Ακαδημιών. Επίσης, οφείλεται στη σκληρή αλλά και συνάμα ευχάριστη δουλειά που γίνεται στην προπόνηση και φυσικά στο Σωκράτη, ο οποίος με πολύ όρεξη και πάθος μεταδίδει την αγάπη και τις γνώσεις του για την πετόσφαιρα στις μικρές μας αθλήτριες.
 
-Θα σύστηνες σε ένα μικρό παιδί να ασχοληθεί με την πετόσφαιρα; Τέλος, για τον κόσμο που έρχεται στα παιχνίδια τι έχεις να πεις; 
 
Θα σύστηνα ανεπιφύλαχτα σε όλα τα παιδάκια να ασχοληθούν με την πετόσφαιρα. Είναι ένα άθλημα που διδάσκει πειθαρχία και ομαδικότητα, στοιχεία που είναι ότι καλύτερο για ένα παιδί. Η άθληση από τη νεαρή ηλικία εκτός από τη σωματική υγεία, είναι πολύ σημαντική για τη διαμόρφωση του πνεύματος και του χαρακτήρα.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κόσμο που μας ακολούθησε στην όλη πορεία μας και που ήταν δίπλα μας όταν χρειαστήκαμε τη στήριξή του. Ελπίζω του χρόνου να δω το γήπεδο ακόμη πιο γεμάτο και ακόμη πιο μπλε!
 

{loadpositionbelowcontent} 

 
 
 
 
To Top