ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ

Ήρθε, είδε και απήλθε…

Κάνουμε αρχή της στήλης «Χρόνια και Ζαμάνια» με έναν προπονητή που ήρθε, είδε και απήλθε στην ομάδας την ποδοσφαιρική περίοδο 2004-2005.

Ο Αναστάσιος -όπως είναι τ’ όνομά του για όσους δεν το γνωρίζουν- Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1967 στη Νίκαια και έγινε ευρέως γνωστός για την προπονητική του καριέρα στην Προοδευτική, την οποία υπηρέτησε πρώτα ως ποδοσφαιριστής και από το 1999, όταν και… κρέμασε τα παπούτσια, κι ως προπονητής από την ηλικία των μόλις 32 ετών.

Το καλοκαίρι του 2004 η τότε διοίκηση Φίλιου Δρουσιώτη θα ανακοινώσει την πρόσληψη του στον Θρύλο νομιζόμενη ότι με τον τότε νεαρό και φιλόδοξο προπονητή θα έκανε την υπέρβαση!

Μάλιστα ο ίδιος κατά την παρουσίαση του τόνισε ότι ήρθε για να κατακτήσει τον τίτλο!!! Στην πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου η ομάδα μας θα επικρατήσει δύσκολα εντός έδρας του Ολυμπιακού με 1-0 ωστόσο την αμέσως επομένη αγωνιστική την πιο ντροπιαστική ίσως ήττα της ιστορίας της για το θεσμό του πρωταθλήματος χάνοντας στο ΓΣΖ από την Αλκή με τον εξευτελιστικό 6-1, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2004! Την αμέσως επομένη μέρα ο Σούλης υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έγινε αποδεκτή από την τότε διοίκηση.Ήταν μια από τις συντομότερες παραμονές προπονητή στον πάγκο της ομάδας μας! Στις 31 Ιανουαρίου 2005 ανέλαβε την Καστοριά και δύο ημέρες μετά αποχώρησε για προσωπικούς λόγους!

Αμέσως έπιασε δουλειά στον Πανηλειακό, αλλά παραιτήθηκε πριν το καθοριστικό ματς με τον Πανσερραϊκό. Στην Προοδευτική επέστρεψε το καλοκαίρι του 2005, όπου έμεινε ως το 2007, όταν οι «βυσσινί» υποβιβάστηκαν από τη Β’ Εθνική στη Δ’. Ακολούθησε ο Βύζας Μεγάρων μόλις για δύο αγώνες.

Από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2008 εργάστηκε στον ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου. Έναν μήνα μετά προσελήφθη στον Πιερικό τον οποίο κράτησε στην κατηγορία. Έμεινε και την επόμενη χρονιά στην ομάδα της Κατερίνης, αλλά τον Απρίλιο του 2009 απολύθηκε. Η αρχή της περιόδου 2009-10 τον βρήκε στο Αιγάλεω. Έπειτα από τρεις αγώνες χωρίς νίκη έφυγε για χάρη του Πιερικού, στον οποίο επέστρεψε τέλη Οκτωβρίου.

Οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στα play off, έχασε την άνοδο και αποχώρησε. Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 βρέθηκε στον Διαγόρα, αλλά τρία παιχνίδια μετά παραιτήθηκε για να πιάσει δουλειά στη Βέροια. Τέλη Ιανουαρίου, όμως έφυγε και από τη «Βασίλισσα του Βορρά»… Στις 21 Μαρτίου γύρισε στον Πιερικό με τον οποίο έκλεισε τη σεζόν και το καλοκαίρι του 2011 «έχτισε» από την αρχή τους «ασπρόμαυρους». Τον Ιανουάριο του 2012 αποχώρησε, έπιασε δουλειά στην ΑΕΠ Ηρακλής, όμως στις 14 Μαΐου αντικατέστησε τον Γιώργο Χατζάρα στον πάγκο της ομάδας της Κατερίνης! Απέτυχε να τους βάλει σε τροχιά play off και το καλοκαίρι του 2012 προσελήφθη στον πάγκο της Δόξας Δράμας.

Τον Οκτώβρη του 2012 μετά από τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα παραιτήθηκε από τους «Μαυραετούς» και ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου. Στον Βόλο θα παραμείνει μέχρι τις 21 του Γενάρη του 2013 όπου και θα ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας του με την ομάδα του Βόλου. Τελευταίος του σταθμός ο Άρης Θεσσαλονίκης όπου εν μέσω πολλών προβλημάτων δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει στην Α Εθνική με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν στα τέλη του Μάρτη του 2014! 

Βλέποντας κάποιος την προπονητική του σταδιοδρομία διαπιστώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση η οποία φτάνει στα όρια της γραφικότητας!

{loadposition belowcontent}

 

To Top