ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Το όνειρο να γίνει στόχος!

Τέλειωσε το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, σε λίγο τελειώνει και η χρονιά, και ίσως είναι καλό με την αλλαγή του χρόνου να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας. Στόχους που ποτέ δεν έπρεπε να είχαμε θέσει ή τουλάχιστον να πορευθούμε μ’ αυτούς έως και σήμερα. Ειδικά με αυτό το ρόστερ.

 

Ο Oliver Holmes είχε κάποτε πει πως το σημαντικό στη ζωή δεν είναι πού στεκόμαστε, αλλά προς ποια κατεύθυνση κινούμαστε. Για να φτάσουμε στο λιμάνι τ’ ουρανού πρέπει καμιά φορά να πλέουμε με ευνοϊκό άνεμο και κάποτε ενάντια στον άνεμο. Δεν πρέπει όμως ποτέ να μας παρασύρει, απλά, το ρεύμα ή να μας κρατάει η άγκυρα. Έτσι και στην περίπτωση μας, είναι σημαντικό να αναθεωρήσουμε το σε ποια κατεύθυνση κινούμαστε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε καμία άγκυρα να μας κρατήσει μακριά από οποιαδήποτε επιτυχία είναι εφικτή γνωρίζοντας τη δυναμική μας.

Μιλώντας για άγκυρες. “Εξάδα και Ευρώπη” είχε πει μετά το πέρας του παιχνιδιού με τη Σαλαμίνα ο προπονητής μας δηλώνοντας τους αντικειμενικούς μας στόχους για φέτος. Κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μερική αντίδραση από πλευράς κόσμου, με την έκφραση “ρήμα παράκαιρον τον όλον ανατρέπει βίον” να ταιριάζει γάντι.

Εάν θεωρήσουμε πως αυτή η δήλωση είναι αληθές, ενώ έχουμε κοινώς ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα ρόστερ όλων των εποχών, τότε είναι τουλάχιστον αντιφατικό ο στόχος μας να είναι η εξάδα. Εάν από την άλλη θεωρήσουμε πως η δήλωση αυτή είχε σκοπό την αποφόρτιση της πίεσης από τους ποδοσφαιριστές μας, τότε αυτή η αποφόρτιση καθόλου καλό δεν μας έκανε. Ίσως να επέφερε και μια σχετική χαλαρότητα και να δημιούργησε υποσυνείδητα το σκεπτικό του δεν πειράζει και να χάσουμε βαθμούς σε παιχνίδια υψίστης βαθμολογικής σημασίας.

Η πίεση του να παλεύεις για τον τίτλο χρειάζεται να γίνει κάτι φυσικό, κάτι που οι ποδοσφαιριστές θα αφομοιώσουν με θετικό τρόπο, και όχι να αποφορτίζεται. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση. Την πίεση του να προσπαθούμε να τελειώσουμε στην κορυφή της βαθμολογίας, την πίεση του να παλεύουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, γνωρίζοντας πως η κάθε λεπτομέρεια του κάθε παιχνιδιού μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τέλος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν μάλλον από έλλειψη σκοπού παρά από έλλειψη ταλέντου. Θεωρώ λοιπόν πως ένας ξεκάθαρος στόχος Πρωταθλήματος θα ξαναδώσει στους ποδοσφαιριστές μας τη χαμένη αίσθηση αυτοπεποίθησης και προσωπικής δύναμης. Αυτής που μας έστειλε ομίλους.

Τέλος λοιπόν στο στόχο της εξάδας. Ο κόσμος το πιστεύει και το φωνάζει σε κάθε παιχνίδι, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας δήλωσε πως θέλει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα, ο πρόεδρος πάει για γερά μεταγραφικά κτυπήματα, ώρα για αναθεώρηση στόχων και επιβολή πίεσης με τη νέα χρονιά.

Λέξη κλειδί: Υπομονή. Όλα φτάνουν στην ώρα τους για εκείνους που ξέρουν να περιμένουν. Ο φετινός Απόλλωνας είναι η αρχή για ένα νέο σερί διαχρονικών επιτυχιών. Αυτός είναι και ο πιο μακροπρόθεσμος στόχος. Η διαχρονική πρωταγωνιστική πορεία.

Συνοψίζοντας. Ξεκινήσαμε καταπληκτικά τον πρώτο γύρο άλλα προς το τέλος κάπου τα χάσαμε. Έγιναν λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και είμαι αισιόδοξος πως θα ενισχυθούμε με τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές.

Επίσης, είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας κι ας μεγαλώσει η πίεση. Οι μεγάλες ομάδες διαχειρίζονται σωστά την πίεση η οποία σε μερικές περιπτώσεις είναι κι ευεργετική, και ο Απόλλωνας είναι μια μεγάλη ομάδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μείνουμε όλοι ενωμένοι και να πορευθούμε μαζί μ’ αυτό τον τρόπο μέχρι το τέλος. Είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ηρεμία στον Απόλλωνα και οι τάξεις των φιλάθλων λειτουργούν σαν μια γροθιά ο Απόλλωνας μεγαλουργεί. Και να ‘στε σίγουροι πως ότι και να γίνει στο τέλος της χρονιάς, εμείς θα σας χειροκροτήσουμε!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΑΓΚΕΣ!

To Top