ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

«Εγώ ρεζίλεψα τον Ζένγκα…»

Τα παιχνίδια με αντίπαλο την ιταλική Ίντερ έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κάθε Απολλωνίστα, αφού πραγματικά λίγο έλειψε η ομάδα μας εκείνη την εποχή να κάνει το μεγαλύτερο θαύμα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού.

Ένας ποδοσφαιριστής, που έγραψε τη δική του ιστορία σε εκείνο το αλησμόνητο παιχνίδι με τους Μιλανέζους στο Τσίρειο στάδιο ήταν ο Γιώργος Ιωσηφίδης. O παλαίμαχος μεσοεπιθετικός μιλώντας στο επίσημο περιοδικό της ομάδας μας «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ»  και στο τεύχος 110, θυμήθηκε τα σπουδαία παιχνίδια με τους «Νερατζούρι».

«Πριν από τον αγώνα στο «Μεάτσα» ο Τύπος της Ιταλίας έγραφε για νησιώτες «ψαράδες» από την Κύπρο και ότι για την Ίντερ θα ήμασταν μια καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Όμως στο γήπεδο αποδείξαμε το αντίθετο, χάνοντας στις λεπτομέρειες με μόλις 1-0! Οι ίδιοι που πριν μερικά εικοσιτετράωρα μας ειρωνευόντουσαν, άρχισαν να μας αποθεώνουν μιλώντας για μια σπουδαία ομάδα ικανή ακόμη και για την πρόκριση στον επαναληπτικό» αναφέρει αρχικά ο Γιώργαρος ενώ στην συνέχεια μας μετάφερε στο μεγάλο παιχνίδι του Τσιρείου.

«Ενδεικτικό του τρόμου που έπιασε του Ιταλούς ήταν και η κάθοδος στην Κύπρο του Ντενίς Μπέρκαμπ, ο οποίος ως γνωστό σπάνια εκείνα τα χρόνια έμπαινε λόγω φοβίας στα αεροπλάνα ενώ μετέπειτα δεν έμπαινε καθόλου μέχρι και το τέλος της καριέρας του. Στο Τσίρειο στάδιο κοιτάξαμε και πάλι στα μάτια την Ίντερ και παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 0-2 εντούτοις ισοφαρίσαμε και προσπαθήσαμε για τη νίκη. Οι Ιταλοί πήραν και πάλι προβάδισμα όμως με δικό μου γκολ φέραμε και πάλι στα ίσα την αναμέτρηση. Αν μάλιστα ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στα τελευταία στάδια του αγώνα ίσως να κάναμε και το μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα. Ήταν ένα όνειρο ζωής να σκοράρω γκολ εναντίον του μεγάλου Ζέγκα. Μάλιστα πριν από το παιχνίδι είχα αναφέρει σε συμπαίκτες μου ότι μακάρι να σκοράρω κόντρα στην Ίντερ και για υπόλοιπο της σεζόν να μην ξαναβρώ το δρόμο προς δίκτυα, κάτι το οποίο έγινε! Είχα καταραστεί τον εαυτό μου (γέλια) όμως εκείνο το γκολ δεν το αλλάζω με τίποτα» τόνισε με αρκετή δόση νοσταλγίας ο Γιώργος Ιωσηφίδης θυμίζοντας σε όλους εκείνη την ανεπανάληπτη βραδιά.

{loadposition belowcontent}

 

To Top