ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένας ανεπανάληπτος γκαντέμης! (video)

Αν στην ποδοσφαιρική αργκό υπήρχε συνώνυμο της λέξης γκαντεμιά, τότε θα ήταν το όνομα ενός Ρουμάνου ποδοσφαιριστή που φόρεσε το νούμερο «9» της ομάδας μας.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον αξέχαστο Φλορίν Κιρστέα, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στα Κυπριακά γήπεδα όχι για τη σπουδαία κλάση του ή την εκτελεστική του δεινότητα αλλά για τις ανεπανάληπτες ευκαιρίες που έχανε και που οι πολλές έβρισκαν στόχο το δοκάρι της αντίπαλης εστίας! Ο Φλορίν ήταν κάλος ποδοσφαιριστής, φιλότιμος μέσα στον αγωνιστικό χώρο όμως χασογκόλης απ’ τους λίγους. Η μπάλα σπάνια του έκανε το χατίρι να «αναπαυθεί» στα αντίπαλα δίκτυα και πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτιόντουσαν πόση γκαντεμιά κουβαλά αυτό το παιδί! «Κιρστέα δοκάρι και έξω» ήταν το σλόγκαν της εποχής, ενώ ακόμη και σήμερα όταν ένας ποδοσφαιριστής σημαδέψει το δοκάρι οι απανταχού «κυανόλευκοι» υποστηρικτές θυμούνται τον ξανθομάλλη επιθετικό από την χώρα του Κόμη Δράκουλα.

kirstea1

Επιλογή του Ντουμίτρι Ντουμιτρίου, το καλοκαίρι του 1998 ήρθε μαζί με τον ψιλόλιχνο συμπατριώτη του Ιον Σπουρλέα, ο οποίος έφυγε μια νύκτα με φεγγάρι μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Κιρστέα παρότι χασογκόλης και γκαντέμης ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έδιναν τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να τιμήσουν την «κυανόλευκη» φανέλα. Σκόραρε μόλις τέσσερα γκολ στο θεσμό του πρωταθλήματος ωστόσο είχε σημαντική συνεισφορά στο ανεπίληπτο ταξίδι στης ομάδας μας στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και στο Κύπελλο Κυπελλούχων όπου έφτασε μέχρι τους 16 του θεσμού σκοράροντας και δύο γκολ.

kirstea2

Στο βιντεογράφημα, που ακολουθεί ο ανεπανάληπτος γκαντέμης εν δράσει!

{youtube}vRYAjpzwZXM&feature{/youtube}

* Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.

{loadposition belowcontent}

 

To Top