ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ονειρεμένο παραμύθι συνεχίζεται…

Είναι δίχως αμφιβολία, μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες της τελευταίας εικοσαετίας στο χώρο του Κυπριακού αθλητισμού. Η Απόλλων Ladies, ένα σύνολο, που μας κάνει περήφανους τους απανταχού «κυανόλευκους» υποστηρικτές με τα σπουδαία της επιτεύγματα τόσο εντός όσο εκτός συνόρων.

Πέντε συνεχόμενα Πρωταθλήματα άλλα τόσα Κύπελλα και τέσσερεις προκρίσεις στην φάση των 32 του θεσμού του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μερικά από τα όσα έχει πετύχει αυτή η ομάδα από το 2007 και μετέπειτα όπου και πρωτοεμφανίστηκε.

Κόντρα στην Αυστριακή Νούλεμπακ, οι Ladies μας θα επιδιώξουν τη μεγάλη υπέρβαση, που δεν είναι άλλη από την πρόκριση τους στους 16 του θεσμού! Με αφορμή το συγκεκριμένο παιχνίδι πάμε να θυμηθούμε τι έπραξε μέχρι στιγμής η γυναικεία μας ομάδα στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση από το καλοκαίρι του 2009 και μετέπειτα όπου και συμμετέχει ανελλιπώς!

2009

Οι αγώνες του προκριματικού ομίλου, θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο και στο Τσίρειο στάδιο, με την ομάδα μας να χάνει την πρωτιά και την πρόκριση στις λεπτομέρειες ελέω απειρίας. Κατάφερε να διασύρει την Ισραηλινή Μακάμπι Χολόν με 4-0, να κερδίσει την Σέντ Φράνσις με 2-0, ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι που παιζόταν η πρόκριση, έχασε με το στενό 1-0 από την Ροσιγιάνκα που ήταν και το μεγάλο φαβορί πριν από την έναρξη του ομίλου.

2010

Στο Τσίρειο και πάλι, η ομάδα μας με περισσότερες εμπειρίες και σαφώς πιο ενισχυμένη, θα πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στους 32 του θεσμού. Θα κερδίσει διαδοχικά, με 6-1 την Σαράγεβο, με 3-0 την Άσα και με 4-1 την Ουμέα, δείχνοντας τα μεγάλα βήματα προόδου που είχε κάνει. Στην φάση των 32 θα αντιμετωπίσει την Ρωσική Πέρμ μια υπερδύναμη του χώρου. Στο πρώτο παιχνίδι στη Λεμεσό η ομάδα μας θα χάσει με 1-2 ενώ το ίδιο σκορ θα εμφανιστεί και στο παγωμένο Πέρμ μια εβδομάδα αργότερα. Κέρδος, οι εμπειρίες που είχαν αποκτήσει τα κορίτσια μας από τέτοιου είδους αγώνες.

2011

Έχοντας αντιμετωπίσει δυσκολίες μόνο στον τρίτο και καθοριστικό αγώνα με αντίπαλο την Λεχέντα Ουκρανίας που τελικά υποτάχθηκε κι αυτή με 2-1 οι Ladies μας έπραξαν ότι και την προηγούμενη χρονιά παίρνοντας την πρωτιά και την πρόκριση στους 32 του θεσμού. Είχαν προηγηθεί δυο εύκολες νίκες επί της Σουόνσι με 8-0 και επί της Πρόγκρες με 14-0! Επόμενος αντίπαλος η Σπάρτα Πράγας. Καθαρή αυτοκτονία στο πρώτο παιχνίδι αφού η ομάδα μας κατάφερε να φέρει ισοπαλία με 2-2, ενώ στον επαναληπτικό και χωρίς τις δυο σπουδαίες παίκτριες στη διάθεση της, τις Ιφεόμα και Φράνκι ελέω λάθους της ΚΟΠ, υπέκυψε στην εμπειρία και τη δύναμη της αντίπαλου, χάνοντας με 2-1 και παράλληλα μια μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση.

2012

Απλά, εύκολα και ωραία και πρόκριση χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα η ομάδα μας, αφού κέρδισε και πάλι και τους τρεις αγώνες με επιβλητικά σκορ. Την Κλασκίρα με 7-0, την Άντα Βελιπόσκε με 21-0 παρακαλώ και την Χαρκίβ με 3-0. Η κληρωτίδα έφερε τις Ladies μας αντιμέτωπες με την Ιταλική Τόρρες στην φάση των 32 του θεσμού. Στο πρώτο παιχνίδι λίγο η ατυχία, αλλά και απειρία σε σχέση με τον αντίπαλο, δεν μας επέτρεψαν να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Παρόλο που προηγηθήκαμε με 2-0, εντούτοις οι Ιταλίδες ανέτρεψαν τα δεδομένα και επιβλήθηκαν με 2-3 Στον επαναληπτικό της Σαρδηνίας, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και δίκαια χάσαμε με 3-1.

2013

Με καθαρό μυαλό και μεγάλη αυτοπεποίθηση οι Ladies μας, κέρδισαν και τους τρεις αντίπαλους που είχαν απέναντι τους, στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Παφιακό, παίρνοντας και πάλι πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Νίκη με 2-0 κόντρα επί της Νόβε Ζανγκι, με 1-0 επί της Γκαλιαντόρ και 3-0 την Άσα στο καθοριστικό παιχνίδι του ομίλου. Πρόκριση και πλέον μπροστά μας η Νούλεμπακ από την Αυστρία.

Μπορείτε κοριτσάρες όλοι μαζί σας για την μεγάλη υπέρβαση!

 

*Σε σύνολο 21 αγώνων στο θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ οι Ladies μας μετρούν 14 νίκες και 7 ήττες έχοντας σημειώσει 97 γκολ ενώ δέχθηκαν 18 γκολ!

To Top