ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αν είσαι μεγάλη ομάδα…

Κανένας αγώνας δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ψυχολογία και αντίληψη «φιλικού». Εξάλλου στατιστικά οι ομάδες παρατηρείται να χάνουν πολύτιμους βαθμούς στην τελική σούμα από αγώνες εναντίον μικρότερων ομάδων, ή, που δεν αντιμετωπίζονται σαν ομάδες υψίστου κινδύνου, ή από παιχνίδια που δεν κουβαλούν τον ορισμό του ντέρπι.

 

Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, ή αποσκοπείς στο να πρωταγωνιστήσεις, οφείλεις να αντιμετωπίζεις αφενός με σοβαρότητα κάθε επόμενο αγώνα και αφετέρου ποτέ να μην υποτιμάς τον επερχόμενο αντίπαλο.

Παγίδα που πέφτουν πολλές ομάδες των οποίων η υπεροψία είχε ως αποτέλεσμα την διαρροή βαθμών οι οποίοι συνήθως κοστίζουν στο νήμα της λήξης. Το ίδιο και η υπεροψία που τείνει να κατακλύζει τους οπαδούς μετά από κάποιες επιτυχίες και των οποίων η συμπεριφορά που ακολουθεί είναι οι μεγάλες απαιτήσεις και η πίεση που ασκείται στο επιτελείο της ομάδας. Η Δόξα μπορεί να μην φέρει το στάτους της μεγάλης Κυπριακής ομάδας, είναι όμως ένας σύλλογος που και δυσκόλευσε πολλούς αλλά και που διαθέτει πείσμα και χαρακτήρα.

Η λογική και το αναμενόμενο είναι πως είναι ένας πλήρως αντιμετωπίσιμος αγώνας για τον Απόλλωνα που μοιραία χρίζεται ως το φαβορί και ως εκ τούτου όλοι αναμένουν σαν πιο πιθανό αποτέλεσμα αυτό της νίκης της ομάδας μας.

Ωστόσο, κανείς να μην παρακολουθήσει τον αγώνα με υψηλές απαιτήσεις καθώς η ομάδα περνά την ταλαιπωρία των Ευρωπαϊκών αγώνων. Κάποιοι παίκτες πρέπει να ξεκουραστούν, για κάποιους είναι μια καθώς πρέπει ευκαιρία να δοκιμαστούν και θα πρέπει να είναι πλήρως αποδεκτό αν το παιχνίδι δεν διεκδικήσει δάφνες ποιότητας. Σαφώς η νίκη είναι το ζητούμενο  και πέραν των πολλαπλών στόχων ο Απόλλωνας πρέπει να μείνει στο παζάρι του ανταγωνισμού των άνω στρωμάτων μέχρι τελικής πτώσης  με τον κάθε τρόπο.

Πιστώνοντας όμως εμπιστοσύνη, υπομονή και κατανόηση, θα πρέπει να αποδεχτούμε ακόμα και κάποιες μέτριες εμφανίσεις. Αυτό το μοιρολόι άρχισε ήδη μετά το παιχνίδι με την Αλκή που ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε μέτριος και μουντός, παρά το ότι κατάφερε να πάρει το παιχνίδι.

Αν ονειροπολούμε και ματαιοδοξούμε από τώρα, η πραγματικότητα θα μας εκδικηθεί. Θα έρθουν και μέτρια παιχνίδια, ενδεχομένως και αποτυχίες αλλά αυτό δε μειώνει την όποια προσπάθεια σύστασης του νέου Απόλλωνα γίνεται και ο δικός μας κόσμος θα πρέπει να είναι ο πρώτος που θα δείχνει κατανόηση.

Εντούτοις μέσα από όλα αυτά, η πίστη δεν πρέπει να χάνεται. Σαφέστατα οι απαιτήσεις έχουν αναπροσαρμοστεί και αυξήθηκαν και ορθά γίνεται αυτό όταν και εσύ έχεις αλλάξει φανερά επίπεδο σαν ομάδα αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι καταλύτης με αγχωτική μετάδοση στο τιμ. Και θα έρθουν στιγμές που θα πρέπει να είμαστε η επιπλέον δύναμη όταν η ομάδα κάποιες στιγμές πηγαίνει να ξεμείνει από καύσιμα. Το χειροκρότημα και η εμπιστοσύνη ηχούν δυνατότερα από τον ήχο του γιουχαΐσματος και της κατακραυγής.

To Top