Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Οι τρεις «μάγοι» με τα δώρα!

Μετά την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει ένα εκ των δυο τίτλων της περιόδου 1992-1993 αφού αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια ενώ στο θεσμό του κυπέλλου έχασε στο τελικό από το ΑΠΟΕΛ.

Μοναδικό κέρδος ήταν για τους ποδοσφαιριστές του Ντίτλμ Φέρνερ η έξοδος στην Ευρώπη μέσο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την κληρωτίδα να βγάζει για αντίπαλο την Ουγγρική Βατς.

vats2

Βατς –Απόλλων 2-0 14/9/1993

Άτυχη και άστοχη η ομάδα μας, δεν μπόρεσε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήθελε μέσα στο Ουγγαρία. Έτσι οι ποδοσφαιριστές της Βατς εκμεταλλευμένοι αυτό το γεγονός κέρδισαν με σκορ 2-0, κάτι που τους έδινε το πάνω χέρι για τον επαναληπτικό του Τσιρείου πρόκριση στον επόμενο γύρο. Στο πρώτο ημίχρονο οι Μαγυάροι ήταν ομολογουμένως πιο επιθετικοί δημιουργώντας αρκετές προϋποθέσεις για γκολ όμως μπροστά τους έβρισκαν μια σθεναρή αντίσταση που άκουε στο όνομα Μιχάλης Χριστοφή, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις αποσόβησε το κίνδυνο για την ομάδα μας. Ωστόσο τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Βατς πηρέ κεφάλι στο σκορ με γκολ Ζέντλατσεκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση διαφοροποιήθηκε και ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που δημιουργούσε συνεχώς τις προϋποθέσεις προς την αντίπαλη εστία χωρίς όμως να καταφέρνει να ισοφαρίσει με αποκορύφωμα την φάση στο 76ο λεπτό όταν ο έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Σπόλιαριτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της Βατς. Και επειδή ως γνωστό η μπάλα τιμωρεί, οι γηπεδούχοι δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα κατάφεραν να ζευγαρώσουν τα τέρματα τους με τον Νιλάζι κερδίζοντας τελικά με 2-0 και παίρνοντας όπως προαναφέραμε ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Μ Χριστοφή, Αντρελλής Χαραλαμπους, Γιαγκουδάκης, Τζιούρας, Πίττας, Ιωάννου, Τσέποβιτς, Σπόλιαριτς, Τσολάκης (71′ Χ Χριστοφή) Κρισμάρεβιτς

vats4

 

 vats6

 Απόλλων-Βατς 4-0 29/9/1993

Ένας Απόλλωνας συγκλονιστικός βγαλμένος μέσα από τα καλύτερα παραμύθια με μπροστάρηδες τρεις «μάγους» εκ Σερβίας καταφέρει να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα που δημιουργήθηκαν απ’ το πρώτο παιχνίδι κερδίζοντας τους Ούγγρους στη παράταση με 4-0 και παίρνοντας μια ιστορική πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι ποδοσφαιριστές μας μπήκαν αποφασισμένοι και απ’ το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξαν τις διαθέσεις τους όμως το γκολ που έβαλε για τα καλά το Απόλλωνα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης ήρθε πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με δράστη τον Τσέποβιτς . Και στη επανάληψη οι «κυανόλευκοι» ποδοσφαιριστές ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι πιέζοντας ακόμη περισσότερο την εστία της Βατς και καταφέρνοντας στο 66′ να φέρουν το αποτέλεσμα του πρώτο αγώνα στα ίσα με γκολ και πάλι απ τον Τσέποβιτς.

Όμως όσο και προσπάθησαν στη συνέχεια να πετύχουν το γκολ που θα έδινε την πρόκριση αυτό δεν ήρθε ποτέ κατά τη διάρκεια του ενεντηνταλέπτου και έτσι οι δυο ομάδες οδηγηθήκαν στην ημίωρη παράταση. Εκεί ανέλαβαν δράση οι άλλοι δυο Σέρβοι της «μαγικής» εκείνης τριπλέττας έτσι στο 110′ λεπτό ο Σπόλιαριτς πέτυχε το πολυπόθητο τρίτο γκολ για να εδραιώσει την μεγαλειώδη ανατροπή-νίκη ο Κρισμάρεβιτς στο 118ο λεπτό σημειώνοντας και το τελικό 4-0 αφού οι Ούγγροι φάνταζαν ανίκανοι να αντιδράσουν. Η πρόκριση πανηγυρίστηκε έντονα από τους δέκα χιλιάδες υποστηρικτές μας που βρέθηκαν εκείνο το βραδύ στο Τσίρειο οι οποίοι περίμεναν με ανυπομονησία να μάθουν το επόμενο αντίπαλο που τελικά ήταν η ιστορική και γεμάτη αστέρια Ίντερ του Μιλάνου!

Η σύνθεση της ομάδας μας: Μ Χριστοφή, Αντρελλής(57′ Π Χριστοφή-88’Χ Χριστοφή) Χαραλαμπους, Γιαγκουδάκης,, Πίττας, Ιωάννου, Τσέποβιτς, Σπόλιαριτς, Γ Ιωσηφίδης, Κρισμάρεβιτς, Χ”Λοίζου.

vats5

{loadposition belowcontent}

 

To Top