ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι γκρινιάρηδες προπονητές της κερκίδας!

Έχω την εντύπωση πως παρά την λυπηρή ήττα από την Τουρκική Τρανζοσπόρ, η ομάδα στους σώφρονες και καθαρά σκεπτόμενους οπαδούς της, έχει αφήσει ως εικόνα μιας αξιοπρεπούς ομάδας με καλό έμψυχο υλικό και αίσθημα εμπιστοσύνης για τον πάγκο της.

Εξάλλου για λίγη ώρα αισθανθήκαμε ότι ίσως μπορούμε να ζήσουμε το όνειρο. Οι ταχυκαρδίες, όμως, φαίνεται πως ήταν προγραμματισμένες για το τέλος.

Είναι όμως λυπηρό όταν (μεμονωμένα δε) ακούς ήδη μεμψιμοιρίες και κακή κριτική από τους γνωστούς – άγνωστους γκρινιάρηδες προπονητές της κερκίδας. Προπονηταραίοι που κάνουν παράπονα για ποδοσφαιριστές που έπρεπε να δείξουν σε αυτούς πιο πολλά , λόγω του πρότερου ποδοσφαιρικού βίου… Που δεν πιστώνουν τίποτα στον όποιο εννοούμενο παίκτη. Και ο κόσμος που εκπαιδεύτηκε να είναι παθητικός καταναλωτής προϊόντων τέτοιων σχολιασμών και αυτού του κλίματος πρέπει να σταματήσει να πέφτει σε αυτή την παγίδα του αρνητισμού. Όταν είδαμε καλές μονάδες ειδικά από τις νέες μεταγραφές. Και κυρίως όταν είδαμε ψυχή από τα ελληνόπουλα του αφεντικού. Μεγάλη ευχαρίστηση άφησε και η απόδοση του Μάριου Στυλιανού ο οποίος φαίνεται να παίρνει φανέλα βασικού σπίτι.

Προσωπικά δεν τα βλέπω καθόλου μαύρα και σκοτεινά τα πράγματα. Κοιτάζοντας πιο ψύχραιμα αλλά και πιο μακριά, η εικόνα είναι πολύ ελπιδοφόρα και με αξιώσεις. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Π.χ. Πρέπει να δούμε πως θα θα βάλουμε ποιότητα στην λεπτομέρεια. Η να δούμε το γιατί η ομάδα υστερεί στις αντίπαλες στατικές φάσεις.

Επειδή όμως παρακολουθούμε σταδιακά κάθε φορά η ομάδα να εμφανίζεται με διορθωμένες τις αδυναμίες της από κάθε προηγούμενη φορά, έχω ισχυρά την πεποίθηση πως κάθε αδυναμία που εντοπίζεται, θα σβήνεται εν παρόδω.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα συνεχίζεται την Δευτέρα το φετινό πρωτάθλημα. Ακολουθεί το παιχνίδι με την Ομόνοια. Ανακοινώθηκε και ο κ. Νικολαΐδης ως διαιτητής. Και εμείς θα γεμίσουμε την εξέδρα θέλοντας να πιστεύουμε πως κάποιος για μια φορά θα φανεί αντάξιος της θέσης του. Και μιας κι αρχίσαμε με καλά λόγια και διαθέσεις, τις συνεχίζουμε συμβουλεύοντάς τον κάθε αρμόδιο πως την επόμενη φορά που θα έρθει οποιοσδήποτε περαστικός και επιβλαβής από ‘δω, δε γίνεται να είμαστε εκεί να συγκρατούμε τον κόσμο που θα βιώσει την οποιαδήποτε στο εξής αδικία, γιατί δεν είναι αρμοδιότητα μας να κρατάμε τον κόσμο να μην πηδήξει μέσα στο γήπεδο. Και το παρόν δεν απευθύνεται μόνο στους διαιτητές, γιατί και αυτοί από αλλού αντλούν την νομιμοποίηση τους. Αναφερόμαστε και απευθυνόμαστε και στη φίλαθλη κοινή γνώμη και στους αρμόδιους φορείς, που αποτελούν τον φορέα που μπορεί να διεκδικήσει καθαρότητα στο ποδόσφαιρο, ώστε να χαίρεται στοιχειωδώς τη μαγεία του γηπέδου ο κόσμος απομακρυσμένοι από βρωμιές και ασχήμιες τύπου διαιτητών… Και δε θα γινόταν καν αυτή η αναφορά εάν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δεν βιώναμε τον τεχνοκρατικό μεσαίωνα της υστερόβουλης και δημευμένης σφυρίχτρας του κ. Τράττου.

To Top