ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όταν γράψαμε ιστορία μέσα στην Τουρκία

Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 2004 και η καλαθοσφαιρικής μας ομάδα στα πλαίσια του τρίτου ομίλου του Fiba Europe Cup αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Τουρκική Μπάνβιτ.

Είχε προηγηθεί το παιχνίδι στη Λεμεσό με τους Τούρκους να κερδίζουν την αναμέτρηση 84-93 εκμεταλλευόμενοι την απόφαση των διαιτητών να εκκενωθεί το κατάμεστο κλειστό μας, μετά από κροτίδα που είχε πέσει στο παρκέ! Κανείς δεν έδινε τύχη στην ομάδα μας, η οποία ήθελε τη νίκη και για να ελπίζει σε πρόκριση αλλά κυρίως για να γίνει η πρώτη ελληνοκυπριακή ομάδα που θα κέρδιζε μέσα στην Τουρκία

Το «Kurt Dereli Spor Salonu» κατάμεστο ασφυκτικά, η ατμόσφαιρα φανατισμένη και εχθρική όμως αυτό δεν πτόησε τα παλικάρια του Γιάννη Ιωαννίδη, που πέτυχαν κάτι που έμοιαζε πριν τον αγώνα…ακατόρθωτο! Δυο λεγεωνάριοι και οι υπόλοιποι γηγενείς καλαθοσφαιριστές, κατέθεσαν ψυχή και πάθος κερδίζοντας μέσα στην Τουρκιά με 86-91!

Τους περισσότερους πόντους πέτυχαν οι δύο Αμερικανοί Νάϊτ και Κένεντι, που σημείωσαν 31 και 24 πόντους αντίστοιχα, όμως την περισσότεροι καρδιά κατέθεσαν τα δικά μας παιδιά! Ο Προκοπίου, που σημείωσε 11 πόντους όσους και Αντωνίου, ο Παλάλας με 8 και 9 ασίστ, ο Ιεροδιακόνου με 4, ο Πιττάκας με 2 αλλά και οι Κωνσταντίνου και Χαραλάμπους που παρότι δεν αγωνίστηκαν συμπαραστεκόντουσαν συνεχώς στην προσπάθεια των υπολοίπων. Προπονητής όπως προαναφέραμε ο Γιάννης Ιωαννίδης άλλως Ολλανδός και βοηθός του ο Νίνος Ηλιάδης. Ήταν και παραμένει μέχρι και ως σήμερα η πρώτη νίκη Ελληνοκυπριακής ομάδας μέσα στην Τουρκία.

Κόντρα στην Γαλατά με την πετοσφαιρική μας ομάδα

Εκτός από τους δύο αγώνες στην καλαθόσφαιρα ο Θρύλος αντιμετώπισε Τουρκική ομάδα σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και στην πετόσφαιρα γυναικών. Στο πλαίσιο του Cev Cup η ομάδα μας τέθηκε δύο φορές αντιμέτωπη με την Γαλατασεραϊ και παρότι έχασε και στους δύο αγώνεςμε 3-0 εντούτοις απεκόμισε τεράστιες εμπειρίες.

volley-tourkia

fotos-tourkia

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν προ διετίας στο επίσημο περιοδικό της ομάδας μας «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ».

 

To Top